TURSKA

Turska pjevačica bh. korijena kolateralna šteta u obračunu mafijaških grupa

Avaz.ba

21.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Hadžer Tulu (Hacer Tülü, 40), turska pjevačica bosanskih korijena, ubijena je u noćnom klubu u popularnom ljetovalištu u Bodrumu nakon što su nepoznati napadači pucali iz automobila u pokretu.

Kako prenose turski mediji, u trenutku pucnjave pjevačica je ulazila u klub "Medusa" s vlasnikom objekta Mehmetom Alijem Surensojom, kada su nepoznati napadači ispalili rafale u njihovom pravcu. Od zadobivenih povreda na licu mjesta je podlegao Surensoj, dok je Tulu umrla nešto kasnije, nakon neuspjele reanimacije.    

Hadžer Tulu rođena je 10. aprila 1978. godine u Izmiru u porodici migranata iz Bosne i Hercegovine, pišu turski mediji. Pojedini portali prenijeli su da Hadžer ima i 15-godišnju kćerku. Poznato je da ima starijeg brata Ozana, a britanski "Metro" piše da je završila studije u oblasti odnosa s javnošću. 

U Turskoj je godinama važila za jednog od najboljih modela, a kasnije je započela uspješnu muzičku karijeru. Prema navodima turskih medija, Tula je važila za jednu od najpopularnijih turskih pop pjevačica. 

Iza oružanog napada krije se mafijaški obračun između vlasnika objekta te četvorice napadača koji su uhapšeni u turskom gradu Manisi. Svi uhapšeni poznati su turskoj policiji odranije po činjenju raznih krivičnih djela. Tula je navodno bila samo kolateralna šteta u obračunu dvije kriminalne skupine, kao i četvero prolaznika koji su ranjeni od rafalne paljbe usmjerene prema Surensoju.   



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.