IZREČENA PRESUDA

Advokat Mehmedbašić za “Avaz”: Jasmin Ćatić Bomba osuđen za ranjavanje Mirze Hatića i pušten na slobodu

Općinski sud Sarajevo prihvatio sporazum o priznaju krivice

Jasmin Ćatić Bomba i Mirza Hatić. Facebook

19.4.2024

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je sporazum o priznanju krivice te je danas Jasminu Ćatiću Bombi izrekao 18 mjeseci zatvora za izazivanje opće opasnosti, odnosno za ranjavanje Mirze Hatića u septembru 2023. u ljetnjoj bašti kafića na Baščaršiji, potvrdio je za portal “Avaza” advokat Omar Mehmedbašić koji je zastupao Ćatića.

- Prihvaćen je sporazum i izrečena mu je kazna od 18 mjeseci zatvora, te je danas iz pritvora pušten na slobodu - kazao je za “Avaz” advokat Mehmedbašić.

Mehmedbašić zastupao Ćatića. Avaz

Prema navodima iz optužnice Ćatić se tereti da je 19. septembra 2023. godine oko 11:37 sati u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Starom Gradu u kojem je u tom momentu bio okupljen veći broj ljudi, prišao sa leđa Mirzi Hatiću, koji je sjedio u bašti, a potom iz torbice izvadio pištolj koji je uperio prema njemu.

Nakon što mu je Hatić rekao da ostavi pištolj i da se potuku, optuženi mu se obratio riječima "Ti ćeš dobiti svoje", nakon čega je ispalio najmanje dva hica u pravcu nogu Hatića koji je zadobio lake tjelesne povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.