KONTROVERZNA PJEVAČICA

Dua Lipa proslavila gol Šaćirija i izazvala burne reakcije, Goca Tržan traži zabranu njenih pjesama

Avaz.ba

23.6.2018

Skandal u vezi s proslavljanjem gola Đerdana Šaćirija i Granita Džake tokom utakmice koju je fudbalska reprezentacija Srbije igrala protiv Švicarske, još se ne smiruje, a stižu još šokantniji potezi poznatih ličnosti s Kosova.

Albanska pjevačica porijeklom sa Kosova Dua Lipa, koju mnogi rado slušaju, na društvenim mrežama je pozdravila poteze Džake i Šaćirija, koji su nakon golova raširili šake na grudima, simbolizirajući tako svoje simpatije prema ideji tzv. Velike Albanije, jer je upravo takav pozdrav i korišten zbog orla na albanskoj zastavi. 

 

I dok je selektor reprezentacije Švicarske osudio miješanje politike i sporta te naveo da ovo nije prikladan način da se proslavlja gol, čini se da drugi ne misle isto. Dua je također na Instagram storiju stavila stikere koji na isti način provociraju i simboliziraju ideju "Velike Albanije".

Ovaj potez osudile su brojne poznate ličnosti iz Srbije, a najprije Goca Tržan, koja je, uz psovku, na Twitteru zatražila da se zabrani puštanje pjesama Due Lipe na srbijanskim radiostanicama:

 

Pjevačica je nakon toga i objasnila tu objavu:

- Naravno da ne mislim da muziku treba zabranjivati, aman!!! Samo sam, kao fan talenta i uspjeha Dua Lipe, povrijeđena njenim kontinuiranim jezivim objavama na temu Kosova. Šta nije jasno?! Mene Kosovo boli, za vas ne znam - napisala je Tržan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.