JET SET

Nakon smrti Džordža Majkla porodica planira prodati imanja

Džordž je imao četiri doma

24sata.hr

26.6.2018

Britanski pjevač grčko-kiparskog porijekla, Džordž Majkl (George Michael), koji je preminuo u 54. godini života, poznat je diljem svijeta.

Ima hit 'Careless Whisper', koji broji 370 miliona pregleda na YouTubeu. Osim te pjesme, otpjevao je i 'Father figure' i 'I want your sex'.

Uzrok smrti se saznao tek nakon tri mjeseca, kaže BBC. Umro je prirodnom smrću, a sahrana je bila mala i privatna, samo za porodicu i bliske prijatelje. Pjevač je patio od kardiomiopatije, miokarditisa i problema s jetrom. Tada je porodica  zamolila javnost i medije da poštuju njihovu privatnost, rekla je policija. 

Džordž je bio u vezi s libanonskim frizerom Favazom (Fawaz), koji je nakon njegove smrti 2016. godine dobio 250 hiljada funti (oko dva miliona kuna) od porodice pokojnika. Većinu tog novca je potrošio na putovanju u Australiji. Vezu s Fadijem poznati pjevač je započeo 2011. godine. Dečko ga je pratio na koncertima diljem svijeta. Džordž je imao četiri doma od kojih je jednu vilu trebao naslijediti Favaz, no ona je ipak pripala porodici. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.