JET SET

Anđelina Đoli u Londonu u društvu baronese, Bosanke Arminke Helić

Avaz.ba / Dnevnik.hr

29.6.2018

Holivudska glumica savršeni je primjer žene koja procvjeta nakon lošeg ljubavnog odnosa.

Iako je od razvoda glumačkog para Anđeline Đoli (Angelina Jolie) i Breda Pita (Brad Pitt) prošlo gotovo dvije godine, oboje još nisu spremni za ozbiljniju vezu te su se u potpunosti posvetili svoje šestero djece, kao i brojnim poslovnim obavezama.

Trostruka oskarovka posebno plijeni pažnju gdje god se pojavi, a mnogi su posljednjih mjeseci primijetili kako je glumica procvjetala od razvoda koji se dogodio nakon 12 godina ljubavi koja je započela preljubom davne 2004. godine na setu filma "Gospodin i gospođa Smith". Podsjetimo, u to vrijeme Bred je još bio u braku s holivudskom miljenicom Dženifer Aniston (Jennifer). Ona je ubrzo nakon toga zatražila razvod, a ostalo je historija.

A da joj solo život godi, Anđelina je dokazala jučer u Londonu povodom obilježavanja 200. godišnjice reda svetog Mihaela i svetog Jurja, britanskog državnog viteškog odlikovanja koje je i ona primila od kraljice Elizabete II 2014. godine. Godišnjica je održana u Katedrali svetog Pavla, a čim je stupila u nju, Anđelina je elegancijom i ljepotom ukrala svu pažnju.

Haljina poznatog modnog dvojca „Ralph & Russo“ u boji leda bila je pun pogodak, a ne smijemo zanemariti ni zanimljive detalje koje je nosila: šeširić u identičnoj nijansi, rukavice, visoke salonke, elegantnu torbicu te zlatni broš kojim je ukrasila haljinu.

Glumica se ponovo odlučila i za jači make-up na očima koji njeguje već godinama na svim važnim događajima, dok je kosu skupila u elegantnu punđu. Mnogi su se složili kako je ovo bilo jedno od najelegantnijih izdanja holivudske glumice koja je u prošlosti na crvene tepihe znala dolaziti u kožnim tajicama te majicama natopljenim krvlju.

U njenom društvu bila je baronesa Arminka Helić, koja je inače porijeklom iz Gračanice, s kojom smo nedavno objavili ekskluzivni intervju.

Njihova zajednička borba je protiv nasilja tokom ratova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.