JET SET

Džoni Dep ponovo prikuplja tužbe: Kolegi sa seta nanio fizičke povrede

Džoni Dep

24sata.hr

13.7.2018

Dvojica su tjelohranitelja već tužila Džonija Depa (Johnny Depp, 55) jer su mu, kako kažu, morali ''glumili dadilje i brisati koku s nosa'', a sada ga zbog udaraca i uvreda tuži menadžer Greg Roki Bruksa (Gregg Rocky Brooks). 

Zvijezda ''Pirata s Kariba'' u posljednje vrijeme puni naslovnice ispadima, a nakon što su se mediji raspisali kako je zbog droge i alkohola smršavio i izgleda bolesno, Dep je izgubio kontrolu na setu pa je udario menadžera i unio mu se u lice vičući: ''Dat ću ti 100 hiljada dolara ako me udariš šakom u facu!''

Ispad se dogodio dok je Greg radio na dokumentarnom filmu ''Grad laži'', za koji je istraživao smrti repera Bigija Smalsa (Biggie Smalls) i Tupaka Šakura (Tupac Shakur). Neke su se scene snimale ispred hotela, za što je Greg morao dobiti odobrenje od grada.


Bruks je u više puta trebao zaustaviti snimanje i preseliti cijeli set u hotel, ali je Džoni svaki put tražio da produži snimanje vani, na što je ovaj pristajao, sve dok mu gradske vlasti nisu naredile da snimanje premjesti u hotel. 

U strahu od Depove reakcije, Greg je pozvao i dežurnog policajca sa seta da mu ''pomogne glumcu saopćiti vijest'', na što je problematični Džoni potpuno poludio.

- Ko si j*** ti da mi govoriš šta da radim - odgovorio je Dep, a svjedoci kažu da je bio pijan.

Bruks je, navodno, pijanom i drogiranom Džoniju pokušao objasniti da više ne smiju snimati ispred hotela, na što je ovaj nastavio divljati:

- J*** mi se ko si, nećeš mi govoriti šta da radim - rekao je pa je zatim dva puta udario Bruksa u rebra.


Kad je shvatio da ga udarcima nije ni razljutio i da se ovaj ni ne brani, problematični glumac mu je počeo vikati da je pič*** i da će mu dati 100 hiljada dolara ako ga udari u lice.

- Udari me, hajde, platit ću ti - govorio je Dep dok se nisu umiješali njegovi tjelohranitelji koji su ga udaljili od Bruksa.

Da Dep u Holivudu, bez obzira na ispade, još ima utjecaja, pokazuje i to da je Greg dobio otkaz tri dana nakon što je odbio potpisati da zbog ovog incidenta neće tužiti Depa. 

Džoni je inače trenutno na sudu i s bivšim menadžerom i pravnicima za koje tvrdi da su ga pokrali te s nekadašnjim tjelohraniteljima koji su početkom maja podnijeli tužbu protiv njega zbog maltretiranja.

- Tretirao nas je kao dadilje umjesto kao tjelohranitelje, plaćao nam je manje i imali smo previše posla - rekli su Eugen Areola (Eugene Arreola, 38) i Miguel Sančez (Sanchez, 38). 

Dodali su da im glumac nije platio prekovremeni rad od aprila 2016. do januara 2018. te da im je uskraćivao hranu i vrijeme za odmor.

U tužbi protiv Depa kažu i da su mu jednom, dok su ga čuvali tokom izlaska u noćni klub, s lica čak brisali ostatke droge da niko oko njega ne bi primijetio bijeli prah koji mu je ostao oko nosa. Žale se i da su bili potplaćeni, a da su radili sve, od čuvanja Depa pa do trčanja za njegovom djecom.

- Ne samo da smo pazili na njega i da ne potroši previše novca, kako je sam od nas tražio i tako mu glumili dadilju, već smo bili dadilje i njegovoj djeci, što nam nikako nije u opisu posla - tvrde tjelohranitelji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.