OPORAVAK

Demi Lovato nakon predoziranja: Bog me spasio

Instagram

Avaz.ba

6.8.2018

Pjevačica i glumica Demi Lovato (25) progovorila je o svojoj borbi s ovisnošću u pismu koje je objavila na Instagramu, što je ujedno i njena prva objava nakon dvije sedmice koje je provela u bolnici pod sumnjom da se predozirala. 

Demi je bila na zabavi, a ujutro se predozirala u svom domu, gdje ju je pronašao zaštitar u besvjesnom stanju. Njena asistentica počela je vikati ''Mrtva je, mrtva je'', a prijatelji su odmah pozvali Hitnu pomoć. Na jastuku pjevačice su bili tragovi krvi i počela je povraćati.

- Htjela bih zahvaliti svima na ogromnoj podršci, svojoj porodici, prijateljima, svom timu i fanovima. I dragome Bogu što me spasio, inače ne bih bila ovdje i pisala ovo pismo - napisala je Demi, koja nije htjela reći koju je drogu uzela.

To je znatno otežalo njen oporavak, a preko vikenda ju je uhvatila i groznica s visokom temperaturom.

- Naučila sam da ta bolest nije nešto što nestaje s vremenom. To je nešto što moram nadvladati, ali nisam bila spremna ostati ''čista'' - objasnila je Lovato. 

Izgleda da će pjevačica staviti svoju karijeru na čekanje i fokusirati se na zdravlje.

- Sada trebam vremena da ozdravim i ozbiljno se usredotočim na svoj oporavak. Ljubav koju ste mi svi pokazali nikada neće biti zaboravljena i veselim se danu kad ću moći reći da sam uspjela pobijediti ovisnost. Borit ću se - objasnila je nakon što su ju bliski prijatelji poručili da mora otići na rehabilitaciju ili će izgubiti sve saradnike i prijatelje.

U dokumentarcu ''Simply Complicated'', koji je snimila 2017. godine, Lovato je govorila o godinama kada je uzimala drogu, poremećajima prehrane i problemu s alkoholom, rekavši kako je prvi put počela koristiti kokain kad je imala 17 godina. 

Na prvu rehabilitaciju otišla je već sa 18 godina te joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.