OPORAVAK

Demi Lovato nakon predoziranja: Bog me spasio

Avaz.ba
06.08.2018 11:34

Foto: Instagram

Pjevačica i glumica Demi Lovato (25) progovorila je o svojoj borbi s ovisnošću u pismu koje je objavila na Instagramu, što je ujedno i njena prva objava nakon dvije sedmice koje je provela u bolnici pod sumnjom da se predozirala. 

Demi je bila na zabavi, a ujutro se predozirala u svom domu, gdje ju je pronašao zaštitar u besvjesnom stanju. Njena asistentica počela je vikati ''Mrtva je, mrtva je'', a prijatelji su odmah pozvali Hitnu pomoć. Na jastuku pjevačice su bili tragovi krvi i počela je povraćati.

- Htjela bih zahvaliti svima na ogromnoj podršci, svojoj porodici, prijateljima, svom timu i fanovima. I dragome Bogu što me spasio, inače ne bih bila ovdje i pisala ovo pismo - napisala je Demi, koja nije htjela reći koju je drogu uzela.

To je znatno otežalo njen oporavak, a preko vikenda ju je uhvatila i groznica s visokom temperaturom.

- Naučila sam da ta bolest nije nešto što nestaje s vremenom. To je nešto što moram nadvladati, ali nisam bila spremna ostati ''čista'' - objasnila je Lovato. 

Izgleda da će pjevačica staviti svoju karijeru na čekanje i fokusirati se na zdravlje.

- Sada trebam vremena da ozdravim i ozbiljno se usredotočim na svoj oporavak. Ljubav koju ste mi svi pokazali nikada neće biti zaboravljena i veselim se danu kad ću moći reći da sam uspjela pobijediti ovisnost. Borit ću se - objasnila je nakon što su ju bliski prijatelji poručili da mora otići na rehabilitaciju ili će izgubiti sve saradnike i prijatelje.

U dokumentarcu ''Simply Complicated'', koji je snimila 2017. godine, Lovato je govorila o godinama kada je uzimala drogu, poremećajima prehrane i problemu s alkoholom, rekavši kako je prvi put počela koristiti kokain kad je imala 17 godina. 

Na prvu rehabilitaciju otišla je već sa 18 godina te joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

NA VRH