TV ISPOVIJEST

Brak je bio moj životni projekt koji nije uspio

Jakovljević: Trudim se da objema nogama budem na zemlji ( Hello)

Piše: E. SKENDEROVIĆ

11.8.2018

Dušica Jakovljević poznato je lice ružičaste televizije. Voditeljicu Pinka telefonskim pozivom zatekli smo dok se pripremala na put u Egipat. Harizmatična voditeljica u razgovoru za “Dnevni avaz” otkrila je svoje rituale prije nego što se kamere upale, koliko joj je teško posvetiti se kćerci Anđeli i sinu Ognjenu s obzirom na posao kojim se bavi te kako je preboljela bračni krah. 

Izleti u Egiptu

- Uvijek sam bila žena od akcije. Nikad nisam išla na pravi odmor, koji podrazumijeva da ležim na plaži, prevrćem se na suncu i uživam na taj način. Za mene je ljetovanje nešto što podrazumijeva i ozbiljne aktivnosti. Svake godine kažem sebi da ću se stvarno odmoriti, da ću otići u neki hotel i samo ležati na plaži, ali kad dođe vrijeme da isplaniram odmor, sve to padne u vodu. Sada zajedno s djecom i njihovim drugarima putujem u Egipat. Planiram da to bude odmor u pravom smislu te riječi, ali s obzirom na to da sa sobom vodim četvero djece koja žele da idu na piramide i na sve moguće izlete, bit će teško. Dešavalo mi se da poslije emisije u tri ujutro sjednem u auto i odem negdje na dva ili tri dana, nije mi to problem – kaže Jakovljević.

Iako kaže da nema neke posebne rituale prije nego što se uključi crvena lampica za početak snimanja, priznaje da jednu stvar ipak mora učiniti prije nego što pozdravi gledaoce.

- Nemam rituala, osim toga što svaki put kad sjednem u stolicu pozovem kćerku. Nisam bila svjesna toga, ali to je više majčinska briga. Nisam neko ko robuje bilo čemu. Trudim se da budem bolji čovjek nego što jesam i u tom smislu napredujem. Također, trudim se da objema nogama budem na zemlji. Rijetko imam spremnu najavu. Razmišljam o svemu što će se dešavati, ali sve što gledaoci čuju, a da izlazi iz mojih usta, zapravo je prizvod trenutka i inspiracije – priznaje Jakovljević.

U takvim trenucima uvijek se, kaže, oslanja na svoju spontanost.

- Saplićem se ponekad itekako, zamuckujem, ali oslanjam se na svoju spontanost. Ukoliko bih razmišljala o gledaocima, obuzela bi me trema. Nisam tremaroš, zato što radim na način kao da su mi gosti došli kući. Izbrisala sam te neke granice i barijere između gostiju, publike i sebe same i to se pokazalo kao prava stvar – kaže voditeljica.

Poslovne i privatne obaveze nije, priznaje, teško uskladiti, ali ponekad ima stvari koje zamjera sama sebi.

- Nije mi teško posvetiti se djeci. Jeste teško naći vrijeme i kvalitetno ispuniti to vrijeme da biste sve nadoknadili. Zapostavila sam organizaciju njihovih vanškolskih aktivnosti, to mi je žao. Ali, već smo napravili plan za narednu godinu. Spremna sam sebi reći gdje sam pogriješila, a djeca to, srećom, razumiju – kroz osmijeh kaže Dušica.

Život i borba

Na koncu, komentirala je Jakovoljević i razvod, koji je već dugo iza nje...

- Često kažem za svoj brak da je to bio moj životni projekt koji nije uspio, ali to ne znači da treba da budemo robovi toga cijeli život. Ljudi imaju i veće probleme u životu pa nastavljaju da žive i da se bore. Sva sreća, svi su zdravi izašli iz toga, fizički su zdravi i nema potrebe da kukamo i žalimo za bilo čim. Ja nisam neko ko kuka, mada često kažem sebi da treba malo da zakukam, jer djeluje da mi sve što radim, ide lako, a nije tako. Ko nije imao javne nastupe, ne zna koliko to crpi energiju – zaključuje Jakovljević.

Djeca i posao mi nedaju da usporim 

- Uvijek sam mislila da se ne bavim mnogo svojim izgledom, ali se u posljednje vrijeme veoma trudim. Jedem kad hoću i šta hoću, ali ne jedem hljeb, odem ponekad na neki tretman ljepote, ali mislim da je najvažnije to što sam stalno u pokretu. Bez obzira na metabolizam, koji se usporio nakon 33. godine, meni djeca i posao ne daju da usporim, jer i kad ne radim, stalno sam u akciji – kazala je Dušica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.