IZA KULISA

Lijepa Đurina kćerka privlači poglede, bilo kuda - Tanović svuda...

Vuletić i Glamočak: Raspoloženi i veseli ( J. Alibegović)

Piše: E. BAKIĆ – E. SKENDEROVIĆ

15.8.2018

Glavni grad naše zemlje trenutno je najpoželjnija destinacija u regionu. Povod je, naravno, Sarajevo Film Festival (SFF), najveća regionalna filmska smotra. Mnogi imaju želju pogledati neke od projekcija, uživati u bogatom noćnom životu, ali i ispijati dnevne kafe s prijateljima, uživajući u posebnoj atmosferi. 

Obavezna šetnja 

Brojne poznate ličnosti, kako iz BiH tako i iz regiona, okupljaju se na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, druže se i razmjenjuju iskustva iza kamere.


Vištica i Gavrilović: Šetnja gradom

Na većini dešavanja može se sresti oskarovac Danis Tanović. Naš fotoreporter Tanovića je snimio na Festivalskom trgu u društvu prijatelja Bojana Hadžihalilovića i Damira Begovića.

U blizini Narodnog pozorišta zabavljale su se i kolege s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Srđan Vuletić i Admir Glamočak, koji su pozirali našem fotoreporteru uz osmijeh, a čini se da su se nešto i dogovarali.


Tanović u društvu prijatelja i kolega

Iako je deseti rođendan agencije „Zona“ Orneli Vištici i Jeleni Gavrilović bio povod dolaska u bh. prijestonicu, ljepotice se nisu zadržale samo na zabavi, nego su tu priliku iskoristile i kako bi prošetale Sarajevom, a svojom atraktivnom pojavom izazvale su veliku pažnju prolaznika.

Prestižna škola

Saša Savić, autor filma o Džananu Musi koji je prikazan na SFF-u, slobodne trenutke provodi u društvu Saše Lošića Loše, koji pažljivo prati sva dešavanja 24. izdanja SFF-a.

Savić i Loša: Zanimljive teme

U bogatom programu SFF-a uživa Zala Đurić, lijepa kćerka legendarnog Branka Đurića Đure i Tanje Ribič. 

Zala je studentica prestižne glumačke škole “Herbert Berghof Studio” u Njujorku, a u Sarajevu je uživala, između ostalog, u zabavi Anile Gajević, gdje je svojom atraktivnom pojavom privlačila poglede.

Đurić: Iz Njujorka u Sarajevo ( N. Novaković)

Glumac Mirsad Tuka inače je poznat po tome da se rijetko pojavljuje u javnosti, no nije mogao propustiti „Zoninu“ zabavu, gdje se udubio u razgovor s Mirsadom Ćatićem i Šahinom Šišićem.

Na „Karnama“ ljudi iz svih krajeva svijeta

Ljubitelji dobre muzike preksinoć su imali priliku uživati u svirci grupe „Karne“ na „Sensation Bridgeu“, a u ludoj zabavi uživali su i putnici sarajevskog tramvaja.

U komšiluku, u Domu mladih, u okviru programa „Sarajevsko After Film“, „Brkovi“ su publiku počastili sjajnom svirkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.