ZAGREBAČKE PRIČE

Na pomolu saradnja Ede Maajke s Đurom i Reneom

Kod nas nema drame, a raja voli novitete, smijeh, šalu, dosta nam je više tuge i tragedije

Đurić, Edo Maajka i Bitorajac: Opušteno druženje u kazalištu

E. BAKIĆ

30.8.2018

Privatno kazalište “Luda kuća” u Zagrebu, na čijem su čelu Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac, počelo je s radom prije nekoliko mjeseci, a svečana ceremonija otvorenja bit će upriličena 29. septembra.

Objava koju je najbolji reper u našoj regiji Edo Maajka prekjučer podijelio na svom profilu na Instagramu, izazvala je veliku pažnju njegovih, ali i fanova popularnih glumaca.

Edo je objavio fotografiju na kojoj s Đurom i Reneom pozira u “Ludoj kući”, a za nešto više od sat dobili su skoro 2.000 lajkova i brojne komentare. Kako “Dnevni avaz” saznaje, moguća je saradnja repera s glumcima. Ovu informaciju potvrdio nam je i Bitorajac kad smo ga pozvali.

Tema razgovora

- Došao nam Edo Maajka da vidi novootvoreni prostor i kako izgleda “Luda kuća” u Zagrebu. S obzirom na to da ima koncert u Domu sportova, iskoristio je priliku da posjeti mene i Đuru, ali i da provjeri u šta smo se to upustili – govori nam Bitorajac.

Na naše pitanje je li tokom druženja bilo priče i o Maajkinom nastupu u kazalištu, glumac odgovara:

- Naravno, moguća je saradnja, zašto ne. Može se reći da je na pomolu nešto. Svidjela mu se dvorana i to je najvažnije – poručuje Bitorajac.

Radost publike

S obzirom na to da “Luda kuća” još nije svečano otvorena, tokom posjete u kazalištu je vladao mir.

- Bili smo samo mi unutra, bez publike i fanova, a sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, bilo bi gusto da su se zatekli u “Ludoj kući” – kroz smijeh otkriva Bitorajac.

Veliko zadovoljstvo im je, ističe, i to što se gosti, kad dođu, osjećaju prijatno i opušteno. 

- Svečano otvorenje desit će se 29. septembra, ono kao službeno, a svakako smo radili prije toga i radit ćemo do tog datuma. Obradovala se publika vjerovatno zbog toga što je u pitanju nešto drugo i što se na velikom broju predstava može sjediti, gledati i pijuckati. Onda, komadi su malo drugačiji, kod nas nema drame, a raja voli novitete, smijeh, šalu, dosta nam je više tuge i tragedije – kaže Bitorajac.

 

Rad i trud pa tek onda dobri rezultati

Rene Bitorajac ističe da je rad na projektu “Lude kuće” bio zahtjevan i iscrpljujući.


- Ko god je došao, kazao je da mu se sviđa naš prosotor i način na koji radimo. Uglavnom, sve ide onako kako smo planirali, ali istina je da neće biti lako regulirati sve troškove i uloženo, ali polako. Na nama je da radimo i trudimo se pa trebalo bi da i dobri rezultati dođu – kaže Bitorajac.






quote
<p>Obradovala se publika vjerovatno zbog toga što je u pitanju nešto drugo i što se na velikom broju predstava može sjediti, gledati i pijuckati</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.