OPTUŽBE

Francuski glumac Žerar Depardje negira navode o silovanju

Stekao je slavu u 1970-im i ranim 1980-im godinama s ulogama poput one u filmu Francoisa Truffauta "Le dernier metro"

Žerard Depardje. AFP

Fena

31.8.2018

Francuski glumac Žerar Depardje (Gerard Depardieu) negirao je optužbe o silovanju iznesene protiv njega, izjavio je njegov advokat Herv Temi (Herve Temime).

Francuski emiter programa "FranceInfo" javio je da je 22-godišnja francuska glumica podnijela prijavu policiji protiv Depardjea.

Pravosudni izvor potvrdio je za dpa da policija provodi preliminarnu istragu optužbi o silovanju i seksualnom zlostavljanju, što su standardne mjere nakon podnošenja prijave. 

- Depardje je zaprepašten podnošenjem prijave i kategorički negira svako seksualno zlostavljanje, silovanje i krivično djelo - izjavio je Temime za emitera programa BFMTV.

Šezdesetdevetogodišni glumac stekao je slavu u 1970-im i ranim 1980-im godinama s ulogama poput one u filmu Francoisa Truffauta "Le dernier metro" (1980). 

On je dobio nagradu "Cezar" za glavnu ulogu u tom filmu i ponovo za ulogu u filmu "Cyrano de Bergerac" Jean-Paula Rappeneaua iz 1990. On je najpoznatiji izvan Francuske po ulozi Obelixa u četiri filma snimljena po stripovima o Asteriksu (AsterixI i Obeliksu (Obelix).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.