SVIJET MODELINGA

Ismir Gagula snimio reklamu za “L'Oréal Paris” u Manili

Naredna stanica mu je Seul

Gagula: Moje ambicije su vezane za modeling i muziku

A. HODŽIĆ

1.9.2018

quote
<p>Sve je bajno i romantično, a u trenutku kad se treba desiti poljubac, djevojci su ispucale usne, što momak primjećuje i zgrozi se, prenosi nam Gagula detalje sa seta</p>

Mladi Sarajlija Ismir Gagula pojavio se u novoj reklami priznatog kozmetičkog brenda "L'Oréal Paris", čije je snimanje bilo u Manili. Ovaj svestrani mladić proslavio se kao glumac u filmu "Djeca" Aide Begić iz 2012. godine, s kojim je obišao mnoge svjetske festivale. Nakon kratke glumačke karijere, otisnuo se u svijet modelinga, u kojem niže sve značajnije uspjehe.

Bez kastinga

Naš poziv zatekao ga je na ovom mondenskom mjestu, s kojeg nam je otkrio kako se osjećao dok je snimao reklamu koja je u kratkom vremenu obišla svijet.

- Prije Manile, bio sam dva mjeseca u Kuala Lumpuru. Tu sam radio za nekoliko poznatijih brendova, među kojima je i "Versace". Poslije Kuala Lumpura sam došao u Manilu, neovisno od “L'Oréala”. Došao sam vezan ugovorom i dogovorom s agencijom "Elite". Po dolasku, u prvih petnaestak dana moj drugi posao bila je videokampanja za “L'Oréal”. Nije bilo nikakvog kastinga, samo sam direktno bukiran iz agencije za taj posao – govori nam Gagula.

Dodaje da je scena reklame za make- up proizvod za usne bila, u principu, prvi ljubavni sastanak.

- Sve je bajno i romantično, a u trenutku kad se treba desiti poljubac, djevojci su ispucale usne, što momak primjećuje i zgrozi se. Inače, zajedno sa mnom, u reklami se pojavljuje i manekenka Vanesa Tadesko (Vannesa Tedesco) iz Venecuele – prenosi nam Gagula te ističe da je deset sati sjedio sam na setu čekajući svoja dva sata da snima.

Brza hrana

Nedavno je uradio zanimljivu kampanju i za prvi lanac brze hrane na Filipinima.

- To je najpoznatiji i prvi fast-fud brend na Filipinima "Jollibee". Ovaj lanac fast-fuda prisutan je i u Americi i u Kanadi te po Aziji – kaže maneken.

Ne vidim se više u glumi

Na pitanje o glumi kao svojoj prvoj ljubavi te da li se s ove tačke gledišta ponovo vidi u svijetu filma, odlučno odgovara:

- Teško. Iskreno se nadam da ću uspjeti više kao model ili ipak DJ. U Manili povremeno, pored modelinga, radim i kao DJ. To su mi trenutne ambicije i želje. Inače, u Manili ostajem do polovine septembra, a onda idem za Koreju, u Seul, gdje me očekuju novi modni i muzički izazovi – ističe Gagula.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.