PISTE

Melina modele predstavila u Milanu, a Belma u Parizu

Moji modeli izazvali su i pažnju svjetskih medija, govori Sarajka

Džinović: Zadovoljna urađenim

E.AKIĆ

3.10.2018


Na prestižnim sedmicama mode u Milanu iParizu učestvovali su i kreatori iz naše zemlje. Jedna od njih je Melina Džinović, čiji brend „Hamel“ posljednjih godina privlači sve više pažnje svjetskih džetsetera. Nakon što je ova rođena Bišćanka svoju novu kolekciju prikazala u „showroomu“ u Milanu, uputila se u Pariz, gdje svakodnevno ima sastanke s klijentima.

 Svoje mjesto na Sedmici mode u Parizu, koja završava danas, pronašla je i bh. dizajnerka Belma Tvico-Stambol, čija je kolekcija za proljeće/ljeto 2019. „Strata“ nakon Sarajeva promovirana i u francuskoj prijestonici.

Luksuzna avenija

Kako nam je kazala, za nju je velika čast predstaviti modele u Parizu, posebno zbog toga što novu kolekciju može pogledati publika sa svih strana svijeta.

- Nakon što smo u Sarajevu obilježili 10 godina rada prikazivanjem „Strata“, uslijedio je „showroom“ koji se nalazi na luksuznoj Avenue Montaigne u prelijepom zdanju Artkurial. Tako da nove modele, osim svjetske publike, mogu vidjeti i moji kupci – govori nam Belma–Tvico.

Kolekcija je postavljena 27. septembra, a posjetioci će je moći pogledati do sutra.

- Mnogo mi znači što već treću kolekciju zaredom predstavljam u Parizu, prije svega zbog toga što su tako moj rad i dizajn prepoznati u Evropi i svijetu. S druge strane, modeli koje smo predstavili izazvali su i pozornost svjetskih medija – pojašnjava bh. dizajnerka i dodaje da će u februaru imati i „showroom“ u Milanu, kada će pokazati kolekciju za jesen/zimu 2019./20.

Mirna sam

S druge strane, Džinović, kako kaže, sedmice mode ponajviše koristi za dogovore i novu saradnju.

- Većina onih koji dođu zbog posla po cijeli dan provedu radno i na sastancima, tako da glamur ostavljaju za navečer. Što se tiče mene, nisam taj tip, dosta sam mirna i partiji mi ne odgovaraju. Inače, volim opuštene večere s prijateljima, a budući da je dosta naših prijatelja u Parizu, vidim se s njima i družimo se – govori nam supruga Harisa Džinovića.

Šetnja Sarah Čerkez

Ovih dana i poznata bh. manekenka Sarah Čerkez boravi u Parizu, gdje je nosila neke od modela Tvico–Stambol.

- Istina, Sarah je također bila u mom „showroomu“ i nosila je neke od modela. Tako smo slobodno vrijeme iskoristile i za kratki „shooting“ – pojašnjava Tvico–Stambol.


quote
<p>Mnogo mi znači što već treću kolekciju zaredom predstavljam u Parizu, prije svega zbog toga što su tako moj rad i dizajn prepoznati u Evropi i svijetu, kaže Tvico-Stambol </p> <p><br></p>

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.