LJEPOTICE

Dalila Tufo: Drugačija sam od ostalih

Sjećam se da sam davno u mislima vidjela sebe upravo ovakvu kakva sam danas

Maja Topčagić

Razgovarao: Adi HODŽIĆ

7.10.2018

Sarajka Dalila Tufo mlada je manekenka koja iza sebe već ima nekoliko uspješnih modnih angažmana u svijetu. Karijeru je započela u Istanbulu, gdje je ostvarila zapažen uspjeh, a potom je svoj modni put nastavila u Milanu i Parizu.

Od djetinjstva je bila svjesna svoje posebnosti, živeći u spoznaji da su reflektori i scena njena budućnost.

Samopouzdanje je imperativ

U razgovoru za “Dnevni avaz” povukla je paralelu između modne scene Istoka i Zapada te ispričala kako se osjećala u čarobnom Dubaiju snimajući kampanju za regionalni modni brend.

Kako ste se zainteresirali za modu?

- Ljubav prema modi oduvijek je bila tu. Modu spontano živimo svi. Sjećam se da sam davno u mislima vidjela sebe upravo ovakvu kakva sam danas. Oduvijek sam vjerovala da u sebi imam nešto što može privući modni svijet. Smatrala sam da sam drugačija od drugih. Modeling mi je na početku bio jedna vrsta hobija, a danas mi je to profesija. Moj izgled, volja, ambicije, harizma, energija i samouvjerenost neke su komponente koje su mi dosta pomogle u ovom poslu.  

Okušali ste svoju modnu sreću u Parizu i Milanu, kako je izgledalo to iskustvo?

- Milano je tržište s najvećim brojem modela i konkurencija je ogromna. Milano je, možda, malo više otvoreniji za razne tipove modela, dok je Pariz veoma striktan i tu bokovi nipošto ne prelaze 90 centimetara. Oba grada su prelijepa i to je jedna od dobrih stvari u ovom poslu, imati mogućnost da živite tamo na određeni vremenski period.

Šta više preferirate, revije ili snimanja?

- Kad radim reviju, živim svoj san. Neopisiv je taj osjećaj na pisti, koji daje veliku energiju i adrenalin. Nažalost, modne revije su više za one veoma mršave modele tako da iza sebe imam malo revija, jer me više biraju za kampanje, reklame i slično.

Kako Vam se svidio grad na Bosforu?

- U Istanbulu vole tip modela kao što sam ja tako da slobodno mogu reći da sam odlično prošla. Spomenula bih kampanju za turski brend “Mila”. Snimalo se tri dana na Bujukadi, jednom od devet Prinčevih otoka.

U čemu je razlika u modnom biznisu Zapada i Istoka?

- Pa, recimo, možemo navesti Istanbul i Milano. Između ova dva grada postoji dosta razlika. Istanbul je komercijalan, ne vole premršave djevojke, vole plavuše. Dakle, u Istanbulu vole razne tipove modela i nemaju striktno određen tip. U Milanu dobro prolaze dosta mršave djevojke, ne vole previše šminke na kastinzima, dok u Turskoj vole “full make up”. U Milanu je mnogo modela i veoma je teško privući pažnju.

Bajka u Dubaiju

Nedavno ste radili kampanju za regionalnu modnu kuću čije je snimanje bilo u Dubaiju. Kakve impresije nosite iz tog mondenskog grada?

- Bogatija sam za još jedno prelijepo iskustvo. Nestvarno, kao iz bajke, od profesionalaca s kojima sam sarađivala, lokacija koje smo posjetili do finalnog proizvoda. To snimanje je trajalo pet dana.

Imali smo priliku da boravimo u najboljim hotelima u Dubaiju. "Atlantis the Palm", "One and Only Royal Mirage", "Burj al Arab". Dubai je grad pun luksuza, blještavila. Čaroban i nestvaran. Kampanja za regionalnu modnu kuću bila je jedna od najdražih kampanja koje sam dobila.

Voljene osobe

Kakvi su Vam daljnji planovi?

- Pored obaveza prema studiju, i dalje pronalazim vrijeme za posao koji istinski volim. Karijeru modela u inozemstvu nastavljam paralelno sa svim obavezama koje imam u BiH. U skorije vrijeme imam nekoliko dogovorenih kampanja. Plan mi je da uskladim sve obaveze, školu, posao, trening te da izdvojim kvalitetno vrijeme za voljene osobe.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.