NA GRANICI Kralj rizika smješten iza rešetaka

Uhapšen maneken iz spota Selme Bajrami

Zvjezdan Arsenić uhapšen tokom ulaska u BiH

Nezavisne novine
11.10.2018 10:39

Foto: Printscreen

Granična policija BiH prekjučer je u Bosanskoj Gradišci uhapsila Zvjezdana Arsenića (24) iz Banje Luke.

Arsenić je već jučer smješten iza rešetaka prema rješenju kojim su mu pravosnažno izrečena dva mjeseca zatvora, jer je jednog muškarca udario šakom. 

Mladić je uhapšen tokom ulaska u BiH, kada je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci. 

- Arsenić je kontroliran pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška i predat je pripadnicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka - potvrdio je izvor. 

Iz Osnovnog suda u Banjoj Luci za "Nezavisne" je rečeno da je Arsenić pravosnažno osuđen da je 30. avgusta 2013. godine, oko 1.30, ispred jednog noćnog kluba prišao M. P. i bez ikakvog povoda i razloga udario ga šakom u glavu, odnosno u bradu.

- Usljed tog udarca, M. P. je pao te udario potiljkom o beton, zadobivši tešku povredu - kazali su iz Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Kako dodaju, pravosnažnim rješenjem Osnovnog suda Banja Luka, Arseniću je kazna zatvora u trajanju od dva mjeseca zamijenjena za novčanu kaznu od 6.000 KM. Međutim, on tu svotu nije platio.

On je u žižu javnosti dospio i nedavno, nakon što se pojavio kao partner pjevačice Selme Bajrami u spotu za njenu novu pjesmu "Rizik". 

Prije nešto više od 10 dana u medijima je objavljena i fotografija na kojoj se tridesetosmogodišnja Tuzlanka i 14 godina mlađi Banjalučanin ljube.

Ona je priče o romansi s Arsenićem podgrijala svojim ranijim objavama na društvenim mrežama.

- Što je od Boga, dobro je - opis je pored jedne od fotografija za koje je pozirala s Arsenićem, dok je pored druge, na kojoj je također s njim, napisala: "On je kralj rizika. Ljeto i ljubav." Upravo jedan stih Selmine nove pjesme glasi: "On je kralj rizika."

NA VRH