LJEPOTICE

Samopouzdanje mi se vratilo

Ne krijem da sam se podvrgnula nekim estetskim korekcijama

Jurišić: Nikad nisam bila tip mršave manekenke. Foto: Aleksandra Bogićević

Razgovarala: Edina BAKIĆ

14.10.2018

Bosanskohercegovačka manekenka Ana Marija Jurišić vratila se nakon porodiljskog odsustva pred kamere i na piste. Ova ljepotica iz Kiseljaka s adresom u Sarajevu nekoliko puta je predstavljala našu zemlju, kao i susjednu Hrvatsku, na raznim izborima ljepote, a prethodnih dana boravila je u Beogradu, gdje je imala fotošuting za modni brend “Bonatti”, prepoznatljiv po modelima donjeg rublja i kupaćih kostima.

S beogradskom manekenkom Milicom Puzović, pozirala je pred fotoobjektivom.

Moji atributi

- Snimanje za kupaće kostime propustila sam zbog nekih problemčića. Sada sam radila kampanju donjeg rublja za jesenju kolekciju, a sa mnom je snimala i manekenka iz Beograda Milica Puzović. Ona je u srbijanskoj prijestonici veoma poznata i atraktivna. Veoma mi se dopala saradnja s njom. Inače, u Beogradu Milicu zovu srbijanska Irina Šajk (Shayk) – govori nam Jurišić.

Kako funkcionirate u timskom radu?

- Zaista volim svoj posao pa ne pravim mnogo razliku između individualnog i zajedničkog snimanja s nekom od kolegica. Posebno kad je lijepa djevojka pored mene, energija je pozitivnija i jača. Zato mi je drago kad se ispred fotoobjektiva nađem s nekom atraktivnom manekenkom.

 Iskoristite li takve prilike i za razmjenu iskustava?

- Naravno. Baš sam sa Milicom razgovarala o nastavku saradnje pa sam je pitala da li bi pristala da snima u BiH i da ponovo radimo zajedno. Naravno obradovala se mom prijedlogu i već smo dogovrile zajedničke projekte.

Nakon što ste rodili sina Pavla, uslijedila je pauza na modnom polju. Je li bilo teško ponovo se vratiti?

- Uopće mi nije bilo teško, vjerovatno najviše zbog toga što mi je ovaj prvi angažman bio uspješan i napravila sam bum s fotografijama. Istina je da sam osjećala manjak samopouzdanja nakon što sam rodila dijete. I ne krijem da sam se podvrgnula nekim estetskim korekcijama, otišla sam u kliniku u kojoj riješe sve probleme.

 Na fotografijama koje objavljujete na društvenim mrežama, ne vide se velike promjene nakon poroda.

- Nikada, inače, nisam bila tip mršave manekenke, uvijek sam imala atribute. Uglavnom, takva sam kakva sam. Čini mi se da danas u moru mršavica traže nekoga ko se izdvaja, nekoga atraktivnog.

 Kakav je, u suštini, modni svijet? Vjerovatno to nije samo poziranje ili šetnja pistom.

- Modni svijet je daleko od jednostavnog. Zna se desiti da se budim ujutro u četiri ili pet sati zbog snimanja ili da ostanem do jedan navečer, nikako nije lako. Opet kažem, taj napor pobjeđujem ljubavlju koju gajim prema modelingu. Onda, ljudi koji gledaju naše fotografije, vide to, kao, jednostavno je, a ne znaju da pola minute, koliko traje pregled slike, znači naš veliki napor. Da bi nastala dobra fotografija, potrebno je mnogo rada i odricanja.

 Kako uspijevate sve to dovesti u red?

- Generalno, nisam tip osobe koja je mršava pa moram paziti na sve, imam dva privatna trenera, pa voditi računa šta jedem. I sve to radim kako bi nastale dobre fotografije ili kako bi moja publika bila zadovoljna onim što vidi. Zna se desiti da uradimo 400 slika kako bismo, na kraju, izabrali jednu koja zaista valja ili, eventualno, dvije-tri. A da bi krajnji rezultat zaista bio dobar, potreban je i timski rad.

 Društvene mreže

 Na koji način sinu nadomjestite izgubljeno vrijeme?

- Veoma mi je teško što smo razdvojeni i zaista sam mislila da će biti mnogo lakše, ali nije tako. Sreća je da ima divnu tetu koja mu se posveti i odlično se brine o njemu kad mene nema. To mi na neki način olakša stvari i smiri me.

 Koliko, generalno, vjerujete ljudima?

- Nemam neke povjerljive osobe oko sebe, tu je mojih četiri-pet drugarica s kojima sam baš dobra.  Ostalo se sve završava na kafi.

U posljednje vrijeme veoma ste aktivni na društvenim mrežama. Koliko je to važno u poslu kojim se bavite?

- To je, nažalost, jedan od presudnih faktora za dobivanje posla. U pravu ste, dosta sam se aktivirala, jer sam ranije bila zauzeta oko djeteta. Onda sam definitivno shvatila da se moram posvetiti društvenim mrežama, jer je to, zaista, važno za skoro svaki angažman. Ako ne objaviš fotografije na Instagramu ili Facebooku, kao da ih nisi ni snimio.

 Oči koje ubijaju

- Fotografi mi redovno govore da imam oči koje ubijaju. Onda, i kosu njegujem, što se može i primijetiti. Znam da za ovaj posao mora sve biti na nivou – poručuje Ana Marija.

 Put u Milano

- Skoro svakog dana dobijem novi angažman, posebno me zovu otkako sam se vratila na posao. Ovo je bio početak, a radit ću uskoro nešto i u našoj zemlji, dok odmah poslije Nove godine putujem u Milano – govori Jurišić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.