SJEĆANJE

Mira Banjac objavila sliku s Milenom Dravić

Milena Dravić bit će sahranjena u petak, 19. oktobra, u Aleji velikana u Beogradu

Banjac i Dravić: Veliko prijateljstvo

Piše: N. Aj.

17.10.2018

Na oficijelnoj Facebook stranici legendarne glumice Mire Banjac objavljena je fotografija na kojoj je Banjac u društvu dive jugoslavenskog glumišta Milene Dravić, koja je umrla u subotu.

Njih dvije bile su kolegice, ali i dobre prijateljice koje su uvijek imale riječi hvale jedna za drugu. 

Upravo je Banjac u julu otvorila izložbu o Mileni Dravić u okviru 25. Festivala evropskog filma "Palić", na kojem je, također, predstavljena i monografija o ovoj vrhunskoj glumici.  

- Da biste bili svjesni ovog trenutka, morate znati da ste bogati jer ste u prisustvu jedne velike karijere. Ne dogodi se to svaki dan i neće se mnogo puta dogoditi. Milena Dravić je za mene neko ko emotivno moj život budi, jer ja sam saputnik njene karijere. Znam kada je počela i volim što je pored mene. To je veliki put za kojim sam štrapackala da bih doživjela ovu čast da budem u trenutku jedne apsolutne historije. Historije jedne prave velike umjetnice. Nemamo mnogo takvih trenutaka i moramo biti jako svjesni šta imamo sada – rekla je tada  Mira Banjac.

Dodala je da su dvije karijere obilježile njen život, a da su to upravo Milena i Dragan Nikolić. 

- Primijetili ste da nisam rekla pokojni. On nije pokojni. On živi kroz Milenu. Živi vrlo intenzivno i živi na pravi način. To su dvije ogromne crvenim slovima zapisane karijere koje čine čast ovoj zemlji, koja možda ponekada misli da joj kultura ne treba. Milena je lice koje zna svaki građanin ove zemlje. To lice je pečat onoga što smo najbolje imali – poručila je tada Banjac.

Milena Dravić bit će sahranjena u petak, 19. oktobra, u Aleji velikana u Beogradu pored svoje jedine ljubavi Dragana Nikolića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.