MUZIKA

Marko Louis izdao "Euridiku"

Novi album sadrži 12 pjesama među kojima su tri dueta

Marko Louis: Voli sarađivati sa drugim umjetnicima

Piše: N. Aj.

19.10.2018

Marko Louis, sin pokojnog pjevača Ljubiše Stojanovića Luisa, izdao je svoj treći solo album pod nazivom "Euridika" za izdavačku kuću "Lampshade media". 

Poslije albuma "Shine on me", koji je izdao 2015. godine i albuma "Beskraj", koji je prošle godine osvojio mnoga srca, Marko Louis sada prezentuje nove pjesme i svoju "Euridiku".

Novi album sadrži 12 pjesama među kojima su tri dueta. Publika je već ovog ljeta imala priliku da čuje dvije numere i to naslovni singl "Euridika" i "Kad je noć". Marko voli sarađivati sa drugim umjetnicima, tako da i ova ploča nije mogla da prođe bez lijepih dueta kao što je pjesma "Sanjao sam" sa autentičnim Božom Vrećom, zatim kompozicija "Idi" sa sarajevskom grupom "Helem Nejse" i duet sa Markovom sestrom Majom u pjesmi "Svet je tvoj".  

 - Već duže vrijeme Maja i ja želimo da snimimo zajedničku pjesmu. Drago mi je da se to konačno desilo na ovom albumu. Jedva čekam da podijelim novi album sa svima i da uživo pjevam nove pjesme na koncertima - kazao je Marko Louis.

Za naslovnu sliku albuma koja je inspirisana grčkom mitološkom tragedijom Euridika, zaslužena je mlada umjetnica Katarina Baćević iz Niša sa kojom Marko prvi put sarađuje.

Osim novog albuma, Marko je otkrio i datume za nastavak regionalne turneje pod nazivom “Beskraj tour by Barcaffe” gdje će publika, osim starih numera, prvi put imati priliku da čuje i "Eurudiku" uživo. 

U Novom Sadu u Firchie Studiju će svirati 9. novembra, dok je 23.novembar rezerviran za Sarajevo i Dom mladih. U hrvatskoj prijestonici nastupit će 29.novembra u Tvornici Kulture, a dan poslije u Ljubljani u Kino Šiški, dok će u beogradska publika imati priliku ga slušati 13.decembra u Domu Omladine Beograda.

Album "Euridika" dostupan je na svim muzičkim servisima kao što su Deezer, Spotify, Youtube... CD se može kupiti u izabranim CD shopovima i na Markovim koncertima, a krajem godine planirano je izdavanje i vinil ploče. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.