JET SET

Milijarder usred seks skandala: Osoblje ga tuži za zlostavljanje

Mediji su pisali i njegovoj kćeri Kloi Grin, koja se udala za 'najseksi zatvorenika'

AFP

Avaz.ba

26.10.2018

Parlament Velike Britanije optužio je milijardera Filipa Grin (Philipa Greena, 66) za seksualno uznemiravanje, prenosi BBC. Britanski "Tepegraph" je u utorak objavio članak u kojem optužuje neimenovanog biznismena za rasnu i seksualnu zlouporabu svog osoblja.

Parlamentarac Peter Hain ga je danas 'identificirao' i rekao da mu je dužnost progovoriti o Grinu imajući u vidu 'ozbiljnu i ponavljanu' prirodu ovih opružbi.

Modni mogul Grin je predsjednik maloprodajnog carstva koje uključuje brojne brendove od kojih je najpoznatiji "Topshop". Prema pisanju "Telegrapha", Grin je zlostavljao pet članova osoblja kojima je ponudio značajne sume novca u zamjenu za šutnju.

Također navode da su proveli osam mjeseci istražujući navode o zlostavljanju, zastrašivanju i seksualnom uznemiravanju protiv britanskog biznismena.

Mediji su pisali i njegovoj kćeri Kloi Grin (Chloe Green, 27.), koja se udala za 'najseksi zatvorenika' na svijetu Džeremi Meks (Jeremy Meeks,34). Model Meks je s njom varao svoju bivšu suprugu Melisu (Melissu) koja ga je čekala i dok je bio u zatvoru. Njih dvoje  su organizirali raskošno vjenčanje u Majamiju, a nedavno su dobili i sina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.