TALENAT

Olena oduševila: Zgodna Ruskinja njištala kao konj

Avaz.ba

4.11.2018

Iako nije pobijedila u ovogodišnjem britanskom Supertalentu, snimka atraktivne dame iz Rusije, postala je pravi hit interneta. Kada je u maju Olena Utaj (Uutai,31) stala pred gledateljstvo u kostimu s perjem kojeg se ne bi posramili ni na filmskim setovima, sve ih je ostavila bez teksta.

- Prijavila sam se u šou jer želim svoju kulturu prezentirati ostatku svijeta - rekla je kratko Olena nakon što ju je član žirija Sajmon Kovel (Simon Cowell, 59) pitao zašto je došla kod njih u Supertalent. Performerica se inače rodila u Jakutski, republici u Ruskoj Federaciji, a porijeklom je iz Ukrajine. U šou je prezentirala vještinu na muzičkom instrumentu drombulji (usna harfa).


Olena je dio instrumenta držala među zubima, a slobodni kraj jezičca trzala prstom. No to nije, sve usput je proizvodila zvukove iz prirode i njištala poput konja.  

Iako u šoku, žiri je rekao kako je ovo izvedba koju nisu nikada vidjeli u životu. Cijeli studio je zaplesao, a Ruskinja je dobila i gromoglasan pljesak.

- Nemam pojma što je to bilo, ali bilo je briljantno - rekao je član žirija Koveli (Cowell). Mnogi gledatelji komentirali su kako je Olena lijepa i talentirana te kako su se svi zaželjeli novih vještina, a ne dosadnih i već viđenih točaka.

Iako je došla do polufinala šou gdje je na kraju ispala, mnogi se slažu da je zaslužila titulu za najunikatniji performans. Olena je sa sedam godina upisala muzičku školu gdje je naučila svirati klavir, a zatim i drombulju. Ispočetka je nastupala s grupom 'Sakhan Ayarkhaan', a 2013. se odlučila za solo karijeru te je izdala album 'Uutai'.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.