BORBA Posjetili ga roditelji i vjerenica Marina

I nakon višesatne operacije prijeti mu ozbiljna opasnost: Darko Lazić što prije mora stati na noge

Avaz.ba
08.11.2018 20:19

Darko Lazić proveo je mirnu noć u zemunskoj bolnici poslije jučerašnje operacije butne kosti i ugradnje proteze u kuk.

Darka su rano jutros, prije vizite, posjetili roditelji i vjerenica Marina. Uspjeli su nakratko vidjeti pjevača, koji danas trpi jake bolove poslije operacije.   

- Darko je tokom noći bio pod lijekovima protiv bolova, pa je noć prošla mirno. Potpuno uobičajena postoperativna noć - otkriva izvor iz bolnice. 

Kako se nezvanično saznaje, porodica Lazić insistirala je da direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" Zoran Baščaršević sa svojim timom operira Lazića.

- KBC Zemun ima svoj kadar i rade operacije kakva je bila Darkova, ali njegova porodica je željela da doktori sa "Banjice" dođu i operiraju ga - rekao je jedan od doktora iz IOHBB-a.

On kaže da će pjevačev oporavak nakon hirurških zahvata trajati najmanje pola godine, a da u bolnici zbog općeg stanja i pojačanih rizika Darko mora ostati još najmanje mjesec.

- Zbog mogućih komplikacija čovjek s povredama kakve su Darkove mora biti pod konstantnim ljekarskim nadzorom najmanje mjesec. Odmah i nakon operacije njemu je promijenjen položaj tijela i uzglavlje kreveta je uzdignuto kako bi se smanjio rizik od skupljanja vode u plućima. Uz ovaj rizik, njemu prijeti i embolija, začepljenje arterije ugruškom i tromboza, te mora primati pojačanu terapiju antikoagulansima - objasnio je doktor.

Pjevač će u najkraćem roku dobiti pomagala, štake ili šetalicu, jer je obavezan stojeći položaj i šetnja u prihvatljivoj mjeri.

On već narednih dana mora ustati i šetati. Zbog polomljenih rebara i kompletne njegove situacije oporavak i prohodavanje moraju biti postepeni. Svi oko njega i on sam trebali bi biti vrlo strpljivi- zaključio je doktor.

NA VRH