MUZIKA

Sjećate li se Vukašina Brajića

Vukašin je odlučio da se ponovo aktivira, pa je predstavio novu pjesmu “Kad se ljubav gasi”

Predstavljao BiH na Evroviziji. Arhiv

Avaz.ba

26.11.2018

Talentirani pop-rok muzičar Vukašin Brajić popularnost u regionu stekao je u muzičkom šou programu “Operacija Trijumf” 2008. godine. Neko vrijeme je s kolegama iz šoua bio u grupi OT bend, pa je pokrenuo solo karijeru.

Rođen je u Bosni i Hercegovini, pa je 2011. predstavljao na Evroviziji. Nakon tog nastupa nije se mnogo pojavljivao u medijima, a postao je menadžer jednog rok kluba u Srbiji.

Posljednju pjesmu izdao je prije skoro pet godina. Vukašin je odlučio da se ponovo aktivira, pa je predstavio novu pjesmu “Kad se ljubav gasi”. 

Prethodnih godina sam bio zaokupljen svirkama i klubom. Sasvim slučajno sam ušao u priču vođenja, sada slobodno mogu da kažem, najboljeg rok kluba u Srbiji. To je mjesto gdje sam uzidao mnogo energije, ideja i vremena i isplatilo se. Sada je vrijeme da se vratim kreativi - rekao je Vukašin. 

''Ne gura mi se u medije, smatram da, ako muzika prođe – prošla je'', dodao je.

Vukašin kaže kako o saradnjama nije razmišljao, ali koncerte i album planira tek naredne godine. 

- Uvijek sviram gdje god me zovnu, ta mjesta za svirke nikad ne zavise od mene - kaže Vukašin.

On se trudi da ne razmišlja o regionalnoj muzičkoj sceni i misli da kvalitetna muzika postoji, ali nije dovoljno zastupljena. 

- Nadam se da će uskoro doći neki novi, a meni draži trendovi - kaže.

S ekipom iz ''Operacije Trijumf'' nije u kontaktu. 

- Nekad sretnem nekoga iz te ekipe, ali smo svi otišli na različite strane. Nema tu zle krvi, jednostavno nismo u kontaktu, ali nam je drago kad se sretnemo. Mnogo sam naučio iz tog iskustva, ali ne bih ponovo ulazio u rijaliti jer to više nije ista stvar kakva je bila prije deset godina. Ovo su neki drugi ljudi i neka druga publika - kaže Vukašin, dodavši da bi ponovio nastup na Evroviziji.

Smatra da se od početka karijere uopće nije promijenio. Za sebe kaže da je ostao “tvrdoglavo derle” koje gura svoju priču, samo što sada ima sijede koje pokazuju koliko je vremena prošlo.

Ipak, uvjeravam se da mi sijede dobro stoje - dodao je kroz smijeh. 

Privatno sluša uvijek jedno te isto te kaže kako mu ''Whitesnake'', ''Daughtry'', ''3 Doors Down'' i slični nikada neće dosaditi. Privatni život ne voli miješati s poslovnim te je odlučio podijeliti samo informaciju da je u posljednjem periodu dosta putovao i da je ispunio dječački san da posjeti Karibe i Los Anđeles.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.