GLUMCI

Maca uživa na setu "Lud, zbunjen, normalan"

Drago mi je što sam se nakon četiri godine sreo i družio sa svojim Čombicom

Marinković: Ponovo pred sarajevskom publikom

Razgovarala: E.S.

8.12.2018

Smijeh je danas kao lijek, kazao nam je to glumac Dragan Marinković Maca koji je proteklih dana okupiran brojnim projektima. Telefonskim pozivom zatekli smo ga na setu serije „Lud, zbunjen, normalan“, gdje je, kako kaže, vladala sjajna atmosfera. 

- Malo se ljudi danas smije i to sve govori. Zbog toga su nam neophodne humorističke serije, to je terapeutski, izmamiti osmijeh na lice ljudima. Sjajno se zabavljamo na setu serije „Lud, zbunjen, normalan“. Drago mi je što sam se nakon četiri godine sreo i družio sa svojim Čombicom, odnosno Mirajem Grbićem. Zezamo se, uživamo i čim je atmosfera dobra, znamo i da je taj projekt uspješan – smatra Marinković.

Veoma je zadovoljan i uspjehom koji je postigao sitkom Feđe Isovića „Ne diraj mi mamu“ u kojoj je Marinković ostvario veliku ulogu.

- To je divno iskustvo za mene, sjajna serija. Drago mi je što je „Ne diraj mi mamu“ dobila i dobre kritike publike, odlični su komentari – kaže Marinković.

Nakon nekoliko rasprodatih izvedbi u Domu mladih, Maca se vraća pred sarajevsku publiku i s regionalnom hit predstavom "Sunce tuđeg neba“ koja će biti izvedena u četvrtak, 13. decembra, s početkom u 20 sati.

Ozbiljan izazov 

U predstavi "Sunce tuđeg neba" Marinković tumači lik "višenacionalnog i multikulturalnog" junaka koji se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoj novi spas.

- Gostovati pred sarajevskom publikom je ozbiljan izazov svaki put. Svaka premijera je bila puna i ne smijem izigrati to povjerenje publike – kaže Marinković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.