JET SET

Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe ''Van Gogh'', objavljuje knjigu poezije

Zbirka tekstova, gdje neki sežu od početka njegove muzičke karijere

Đule: Promocija knjige. Arhiv

cdm.me

24.12.2018

Frontmen rok grupe ''Van Gogh'' Zvonimir Đukić Đule će uskoro promovirati svoju knjigu poezije koja izlazi 8. marta, a uz knjigu će doći i CD “More bez obale” i DVD koncerta.

Članovi grupe su prije 32 godine snimili prvi album, a tad su nosili crna odijela, bili ispeglani i dotjerani. Imali su svoju muzičku priču, baš kao i lucidni holandski slikar po kojem su dobili ime. Sada spremaju jubilarni deseti album, a ovih dana poručuju - “Za suze nema vremena”.

- Nekada su se u naše vrijeme svirali koncerti da bi se prodala ploča, danas se izdaju ploče da bi se svirali koncerti. Po meni, diskografija je došla u neki čudan ugao gdje više sunce ne zalazi - ističe Đule.

On kaže da je njihova nova pjesma “Za suze nema vremena” nešto što vraća osmijeh, ali i da nije ogledalo albuma.

- Album je potpuno lud, energičan i duhovit. Mislim da će, kao nikada do sada, donijeti koncertno veliki broj kalorija uživo - najavio je Đule.

- Kada je riječ o novoj knjizi, to će biti tekst koji će obilježiti neko vrijeme iza nas, kada sam skromno pisao. U knjizi će se naći i neke umjetničke fotografije koje do sada nikada nisam objavio, a uz knjigu će doći i CD “More bez obale” i DVD koncerta - rekao je Đule, dodajući da je ljubav prema fotografiji naslijedio od oca.

- Fotografiram trenutke, ali nemam profile na društvenim mrežama. Čula su nam potrebna da bismo u vrijeme u kojem živim percipirali mnogo važnije stvari za odrastanje naše djece. Ja sam roditelj i to mi je jedini zadatak, to što sviram, dio je posla i hedonizma - rekao je muzičar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.