MINI INTERVJU

Alisa Čajić-Drmać: Uloga Vile me održava

Igranje predstave „Vile i Vilenjak u novogodišnjoj oluji“ planirano je za 29. decembar

Čajić-Drmać: Djeca su najveći kritičari

Piše: N. AJNADŽIĆ

28.12.2018

Vrijeme praznika najveću sreću donosi najmlađima, koji uživaju u poklonima, ali i brojnim predstava koje su pripremljene za njih. 

Divno iskustvo 

Jedna od tih predstava je i „Vile i Vilenjak u novogodišnjoj oluji“, koja je izvedena jučer u Sarajevu, dok je sljedeće igranje planirano za 29. decembar u 11 sati.

Alisa Čajić-Drmać igra jednu od vila i ne krije zadovoljstvo što radi s djecom i za njih. 

- Predstava je već imala dosta privatnih izvođenja za firme, a sada i za građanstvo. To je divno iskustvo i pred svakom publikom, u ovom slučaju djecom, drugačije je i čarobno na svoj način – kaže nam Čajić-Drmać.

Dodaje da djeca na predstavu reagiraju tipično za njih.

- Iskrena su i slatka. Uživaju u magiji, koju se trudimo vjerodostojno prenijeti. Definitivno su najiskrenija publika. Ne plašimo se da im se neće svidjeti jer su oni najveći kritičari, a mi smo dovoljno spremni za njih, jer smo zaista uhodana ekipa. A svima nam je ovo sedma godina da radimo ovakav projekt – govori glumica.

Naporan tempo

Ističe da planira uskoro napraviti radionicu za djecu, kao i novu predstavu za mališane.

- Jedino me uloga Vile održava da ne padnem s nogu u ovom napornom tempu. Krasno je biti vila jer se svaki dan osjećam kao ona curica koja se s kolegicom Ivanom Vojinović, s kojom i jesam odrasla, igram ispred zgrade – iskrena je Čajić-Drmać. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.