ZANIMLJIVO

Nekadašnja misica u porodičnoj bajci

Majčinstvo je najljepši osjećaj na svijetu

Porodica Bajrić: Jedan dječak liči na majku, drugi na oca. D. Matić

Piše: A.HODŽIĆ

8.1.2019

Nekadašnja misica i manekenka Azra Gazdić-Bajrić u septembru prošle godine postala je majka dvojice dječaka. Nekadašnja misica, nakon dvije i po godine braka s tuzlanskim poduzetnikom Amerom Bajrićem, krunisala je svoju ljubav preslatkim blizancima Adijem i Danijem. 

Tri srca 

Ljepotica iz Tuzle ispričala nam je kako se osjećala u trenutku kad je saznala da nosi dvoje djece, što je posebno iskustvo.

- Osjećaj je neopisiv. U trenutku vam se pomiješaju ogromna sreća, uzbuđenje, ponos, ali i do tada nepoznat strah s obzirom na to da su blizanačke trudnoće dosta riskantnije i teže za iznijeti. Na samu pomisao da u meni kucaju tri srca, suze mi krenu na oči. Nikad neću zaboraviti taj osjećaj kad sam prvi put čula otkucaje srca mojih beba – prisjetila se Gazdić. 

Manekenka priznaje kako joj se svijet okrenuo naopačke te kako joj se ipak sviđa promjena koju joj je donijelo majčinstvo.

Centar svijeta

- To je najljepši osjećaj na svijetu i sve je jači. Na samom početku, mučila me velika iscrpljenost, ali sada, nakon potpunog oporavka od poroda, zaista uživam u majčinstvu, strpljiva sam i puna ljubavi za moje dječake, koji su sada centar mog svijeta. Dani i Adi su veoma mirne i dobre bebe. Iako se radi o dvojajčanim blizancima, u prvih nekoliko dana svima nam je, zaista, bilo teško da ih razlikujemo. Ipak, kako vrijeme prolazi, sad nam skoro više i ne liče jedan na drugoga. Opći dojam ljudi oko nas je da jedan u potpunosti liči na mamu, a drugi na tatu. 

Podrška supruga 

- Imam svu podršku svog supruga, koji je divan i posvećen otac. Pored svih svojih poslovnih obaveza, trudi se da što više vremena posveti bebama i meni. Od prvog dana trudnoće, moj suprug i porodica su, zaista, uz mene i daju mi svu moguću podršku i pomoć. Izgradili smo naš topao dom, u kome uživamo – govori Azra.  

Poruka za mame

- Roditi dijete je hrabrost, a mama treba biti čvrst oslonac. Moj kratak savjet je da svaka majka osluškuje sebe i potrebe svoje djece, da se naoruža strpljenjem i ljubavlju, jer kao što sam se i sama uvjerila, i dok su mala, djeca zaista reagiraju na ljubav. Biti mama je pravo bogatstvo, zato pružite djeci ljubav i pažnju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.