MODA

Manekenka iz Živinica zaštitno lice "Lanvina"

U decembru osvanula na naslovnici “Marie Clairea”

Piše: Adi HODŽIĆ

23.1.2019

Čerkezović: Radi za priznate brendove

Amra Čerkezović iz Živinica postala je zaštitno lice velikog modnog brenda “Lanvin” u Parizu. Ovo je samo još jedan u nizu uspjeha manekenke osebujnog stila. 

Čerkezović je pozirala za sportsku liniju ovog brenda, a fotografije s našom manekenkom, čije je snimanje nedavno završeno u Francuskoj, obilaze svijet na bilbordima i katalozima.

Italijanski brend

Amra je nedavno krasila i naslovnicu decembarskog izdanja “Marie Clairea” u Srbiji, a prije toga je radila katalog za brend “Brunello Cucinelli” u Italiji.  Posebno je interesantno da je Amra rođena u selu Konjuh u Tuzlanskoj regiji, odakle je i sada već poznata androgena manekenka Andreja Pejić. Čerkezović je samozatajna, tiha i nenametljiva osoba, koja u tišini osvaja svjetske modne piste te skoro nikada ne daje izjave za medije. 


Amri se život vrtoglavo promijenio kad ju je drugarica prijavila na izbor “Elite Model Look BiH”

Obični ljudi

Ona je jednom prilikom rekla da mnogi dizajneri od manekenki traže da budu namrštene, jer ne predstavljaju sebe, već ono što nose. Amra nema uzore u modnom svijetu, fasciniraju je obični ljudi. Sebe smatra eksponatom koji pomaže da se izrazi nečija kreativnost. Tvrdi da su u njenom poslu najvažniji disciplina i poslušnost.

Amri se život vrtoglavo promijenio kad ju je drugarica prijavila na izbor “Elite Model Look BiH”. Ona je ostala u čudu kad je pobijedila, jer je konkurencija bila jaka. Ostvarila je veliki uspjeh i na svjetskom izboru “Elite Model Look World” u Šangaju, plasiravši se među 15 najboljih i od tada je počela njena uspješna modna priča.

 Druženje s Viktorijom Bekam

Veliko priznanje Amra je doživjela kad je svjetska modna ikona i dizajnerica Viktorija Bekam (Victoria Beckham) objavila njenu fotografiju na Twitteru, pored koje je napisala da želi izgledati poput bh. manekenke. Viktorija je, naime, zapazila Amru na kastingu, kad ju je izabrala za jedno od lica za svoju reviju u Njujorku, poslije koje su se družile.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.