JET SET

Irina Šajk: Seksi ste samo kad imate samopouzdanja

Ujutro treba da se probudite i kažete sebi da ćete poći u teretanu da biste izgledali bolje - kazala je ona

Avaz.ba

23.1.2019

Irina Šajk (Shayk) godinama je u vrhu modne industrije i jedna od najtraženijih modela na svijetu. Prije godinu i po dobila je kćerku Leu i tada je pauzirala karijeru. Kada je Lea, koju je dobila u vezi sa glumcem i rediteljem Bredlijem Kuperom (Bradley Cooper) malo porasla, Irina se vratila poslu, prenosi CDM.

Irina je nedavno snimila kampanju za italijanski brend donjeg veša Intimisimi, koji ju je i otkrio 2007. godine u Moskvi. Tražili su jedno lijepo lice koje će zamijeniti Anu Beatriz Baros (Ana Beatriz Barros) i pronašli su Irinu. Tada je krenula njena uspješna karijera.

U intervjuu za W magazin pričala o seksipilu, samopouzdanju kao i o majčinstvu.

- Nije seksi samo žena koja je u brusu i štiklama. Svaka žena je seksi na svoj način, to je nešto što izvire iz tebe i nije poenta da to pokazujete na sve strane. Za mene je seksi i žena obučena u odijelo i patike. Kako se krećete, kako govorite, kakav vam je karakter, e to je seksi”, kaže ruska ljepotica.

Irina napominje da je samopouzdanje ključ svega.

- Treba da volite svoje tijelo. Ujutro treba da se probudite i kažete sebi da ćete poći u teretanu da biste izgledali bolje - kazala je ona.

Priznaje da nije imala uvijek samopouzdanja, već je to sticala s godinama.

Svi imamo faze. Kada sam imala 15 godina bila sam premršava. Ljudi su me ismijavali. Ako bih nosila štikle, dovikivali bi mi “Hodajući štapići”. Sticati samopouzdanje je proces. Učite o sebi, o svom karakteru i učite da donosite odluke. Nekad je jako teško. Ima padova, ali to je kao kad bebe uče da hodaju. Padaju, i padaju i na kraju nauče da hodaju. To je sve život - kaže Irina. 

Ona ističe udobnost veša. Savjetuje ženama da nose udoban donji veš jer je to “druga koža”.

Irina kaže da je majčinstvo nije promijenilo niti uticalo na njen stil.

- Uvijek govorim da je činjenica da sam postala majka jedna od najboljih stvari na svijetu. Ne mislim da mi je to promijenilo život, ali promijenilo me je u smislu da se osjećam bolje. Porodica je najvažnija stvar na svijetu - rekla je i dodala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.