10 YEARS CHALLENGE

Ko sliku svoju ljubi, a ko je krije

Brojne poznate bh. ličnosti pridružile su se ovom trendu i pokazale kako su izgledale prije deset godina, a kako danas

Grbić: Našalio se na svoj račun. Društvene mreže

Piše: Nerma AJNADŽIĆ i Adi HODŽIĆ

27.1.2019

Svijet je već danima zaluđen izazovom na društvenim mrežama pod nazivom “10 Years Challenge”, u kojem učestvuju i svjetske zvijezde. Izazov podrazumijeva objavljivanje aktuelne i fotografije od prije deset godina.

I brojne bh. poznate ličnosti pridružile su se ovom izazovu i odlučile su da pratiocima, kolegama i prijateljima pokažu kako su izgledali prije deset godina, a kako danas.

Sretni i zadovoljni

Među njima je i Amra Džeko, koja je objavila fotografiju s kćerkom Sofijom iz 2008. godine dok poziraju ispred Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS). Pored te je i fotografija od prošle godine, koja pokazuje da su majka i kćerka danas skoro iste visine te da neizmjerno liče.

Popularni reper Jasmin Fazlić, alijas Jala Brat, koji u posljednje vrijeme ruši sve rekorde slušanosti u regionu, pokazao je svojim pratiocima kako je izledao bez danas prepoznatljive brade.

Miraj Grbić, jedan od najuspješnijih bh. glumaca s adresom u Los Anđelesu, na Instagramu se, također, uključio u “10 Years Challenge” te se našalio na svoj račun.

- Kažu da je gluma laka, a vidite šta mi “Lud, zbunjen, normalan” napravi u 10 godina" – napisao je Grbić u opisu fotografije.

S druge strane, pjevačica Hanka Paldum priznala nam je kako nije previše upućena u trend koji je osvojio društvene mreže, ali nam je iz svog ugla otkrila šta je obilježilo njenih prethodnih deset godina.

- Sve je to relativno, sve zavisi kako kome. Normalno je da godine idu. Naravno da se stvari dešavaju, lijepe i ružne. A ja sam okupirana samo svojim ciljevima i putovanjima. Život se odvija onako kako ga mi trasiramo i kako mi postavimo svoje postulate. Ne vidim nikakve razlike osim što sam dobila dvoje unučadi. Radim dosta, sretna sam i zadovoljna bez obzira na situaciju oko nas. Ne mogu se žaliti na svoj život, ali nisam sretna što situacija u društvu nije dobra – iskrena je Paldum.

Na primjeru njenog dugogodišnjeg prijatelja i kolege, također pjevača Halida Bešlića primijeti se da neki godine odlično podnose te da nema velike razlike kad je u pitanju fizički izgled. Bešlić je i 2009. bio skoro isti kao i danas.

Primarna porodica

Još jedna od pjevačica koja je oduševila objavom na Instagramu je Nina Badrić.

- Prije neki dan – napisala je Badrić u opisu stare fotografije.

Reditelj Dino Mustafić kazao nam je da on godinama preispituje vrijednosti pamćenja.

- S ove distance preispitujem vrijednosti pamćenja, a ponajprije da li i dalje u životnim vrijednostima moje mladosti mogu vidjeti svrhu života! Imam utisak da smo svi bili sretniji, a da sada iza tih promjena u jednoj deceniji ostaje samo silan nemir – iskren je Mustafić.

Glumac i direktor NPS-a Izudin Bajrović kaže kako je deset godina u vječnosti kratak period, ali je u čovjekovom životu prilično dug.

- Može se toliko toga desiti u jednoj deceniji. Promijenio se i moj život, odnosno mnogo toga se desilo na svim poljima, i privatno i poslovno. Kako je Aristotel davno rekao, čovjek napreduje, odnosno raste u svakom smislu, do 55. godine, a onda ta krivulja života kreće prema dole. S obzirom na to da ja imam 55 godina, meni je ovo prijelomna godina. Aristotel je bio pametan čovjek i, ako slušamo njega, sve ono najznačajnije već se desilo, a sada život kreće ka smiraju. Sve ono što sam želio i nisam želio, više nije bitno. Sve ono što sam do sada izgradio, izgradio sam – otvoreno nam je rekao Bajrović.

Halid Muslimović otkrio nam je kako je tokom posljednje decenije najsretniji što su mu djeca zdrava i na pravom putu te da primat daje porodici.

- Život je borba, sretan sam da se moje pjesme i dalje slušaju, što putujem i radim. Na privatnom planu sam sretan što su moja porodica i djeca zdravi i na pravom putu te što mi je kćerka diplomirala informatiku, a sin je, također, pri kraju školovanja - ističe Muslimović.

Fizički izgled i sijeda kosa

Dalal Midhat također je podijelila svoju fotografiju za “10 Years Challenge” i njome pokazala koliko je tokom protekle decenije radila na sebi i svom fizičkom izgledu, a najviše zbog bolesti koja ju je zadesila, a to je inzulinska rezistencija.

S druge strane, Tony Cetinski pokazao je i dokazao da mu godine ništa ne mogu te da se, osim koje sijede dlake više na glavi, skoro nikako nije promijenio.

 Globalno zagrijavanje

Reditelj Srđan Vuletić iskoristio je izazov “10 Years Challenge” da putem društvenih mreža upozori na globalno zagrijavanje. Napravio je komparaciju topljenja ledenih ploha u posljednjoj deceniji.

 Šaran: Svi ćemo pod zemlju

Alfa i omega benda “Letu štuke” Dino Šaran kaže kako je prije deset godina dobio dijete te da je to najveća promjena u njegovom životu.

- To je glavna promjena. Kad pomislim da je bio novorođenče, a da je danas dječak i da će uskoro napuniti 11 godina. Ima tu i drugih stvari koje su se promijenile, ali to nije toliko važno. Ide život, a svi ćemo pod zemlju jednog dana – kazao je Šaran.




Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.