RAZGOVOR

Tanja Ribič: Kad Đuro da zeleno svjetlo, tek onda idem dalje

U februaru premijera singla za koji je tekst napisala kćerka Zala

Ribič: Imam bend, koji je našao mene. Arhiva

Razgovarala: Edina BAKIĆ

29.1.2019

- Ja sam dokaz da žene mogu i u pedesetoj napraviti nove korake. Meni se upravo to dešava, imam svoj novi bend i pripremam mjuzikl za koji sam napisala tekst – počinje razgovor za „Dnevni avaz“ Tanja Ribič.
Uspješna glumica i pjevačica, inače supruga popularnog Sarajlije Branka Đurića Đure, ovih dana ima pune ruke posla, ali njena porodica ipak ne ispašta zbog toga. Naš poziv zatekao je ovu umjetnicu dok se spremala za nedjeljni predah sa suprugom i kćerkama Zalom i Elom.
 Nesebična podrška

Dok smo razgovarali s Tanjom, Đuro joj je pomagao u prijevodu s slovenskog na bosanski jezik, a ona kroz smijeh kaže:
- Eto, vidite, imam i svog prevodioca.

U prvoj polovini februara desit će se premijera Tanjinog novog singla pod nazivom „Vsemir“ (Sve – mir), za koji je tekst napisala njena starija kćerka Zala.
- Novost je i to da pjesmu radim i pripremam s novim bendom. Sretna sam što konačno i ja imam bend, a najvažnije je to da su me sami našli. Zato, kad se čovjek pusti i vjeruje, sve dođe na svoje. U prvoj polovini januar već smo imali prvi koncert, i to je bend bez greške – govori nam Ribič.
 
I novu numeru već je izvela na nastupu.

- Kad sam pjevala pjesmu na koncertu, ljudi su plakali. Ne radi se ni o kakvoj astronomiji, nego je vrlo suptilna i duhovita ljubavna pjesma. Ustvari, govori o ljubavi prema dečku  koja je iskrena i apsolutna. Onda, nekako sam osjetila da i ja tako mislim i osjećam, duboku ljubav, zato me vjerovatno silno i pogodila numera, i tekst – pojašnjava pjevačica.



Tanja i Đuro sa kćerkama: Kad smo zajedno, onda uživamo u tom trenutku. Arhiva

Dobar rezultat

Na naše pitanje kako uspijeva pored brojnih poslovnih obaveza održati i dobru komunikaciju s porodicom, Tanja odgovara:

- Teško je imati recept za zdrav porodični međuodnos. Više je u pitanju ono što nam je Bog dao, a to su ljubav i potreba da smo zajedno i da usklađujemo posao i vrijeme koje trebamo zajedno provesti. Kad smo zajedno, onda uživamo u tom trenutku, i poslije slijede poslovi na sve strane, nakon kojih je najvažniji zagrljaj. Đuro i ja našli smo se i dobro funkcioniramo, a, eto, i kćerke su krenule našim putem. Đuro mi je velika podrška i uvijek od njega prvo tražim mišljenje, kao i on od mene i tek onda idemo dalje. Veoma nam je važno da tako funkcioniramo, jer smo bliski po ukusu i načinu rada, ali različiti po pristupu stvarima i onda ta kombinacija ispadne kao dobar rezultat – dodaje Ribič.

Na kraju razgovora otkriva nam da je završila i tekst za stand-up predstavu koja bi premijeru trebala imati u martu.

- Prvi put u životu napisala sam tekst za svoju predstavu, ustvari mono stand-up mjuzikl pod nazivom „Tako ti je mala“. Karte su već rasprodate - kaže Ribič.

Djecu držim čvrsto, a ne zapostavljam ni ljubimce

- Što se tiče Sarajeva, ne dolazim često, jer se trebam brinuti o mlađoj kćerki, i nekako sam tu da čvrsto držim djecu. Imamo i ljubimce, koji s nama i sad idu na odmor. Jedan pas mi je tu pored nogu, a drugi na sjedištu. Moramo ih paziti, jedan naš ljubimac ima 16 i po godina, i dok bude živ bit će dio naše porodice, to je tako - ističe Tanja.

Živac sam

- Inače sam živac i obaveze me izmore. Navečer kad legnem, vrte mi se različite stvari po glavi, razmišljam o dešavanjima tokom dana. Ljubav je moj najveći pokretač, bez koje me nema, a drugo je ispunjavanje obaveza. Te dvije komponente ako su aktivne, onda je u redu – govori Ribič. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.