JET SET

Seka Aleksić objasnila zašto je digla ruke od oca

Pjevačicin životni put nije bio posut ružinim laticama od početka

Avaz.ba

30.1.2019

Pjevačica Seka Aleksić rođena je u Zvorniku i dijete je mješovitog braka. Otac Milorad bio je mašinbravar, a majka Ibrahima službenica u fudbalskom klubu Drina. Seka ima i tri godine starijeg brata Nedžada. Ipak, njen životni put nije bio posut ružinim laticama od početka. Rijetko ko zna da folk zvijezda svoje djetinjstvo pamti kao tužnu etapu iz koje je izvukla pouku da šta god se dešava, uvijek treba ići dalje uzdignute glave.

Iako je život počeo da joj se pretvara u bajku nakon što je uplovila u vezu s menadžerom Zoranom Kovačevićem i karijera joj je krenula uzbrdo, Seku je izjedala tada samo njoj znana i dobro čuvana tajna.

Mučilo ju je, naime, to što skoro deceniju nije znala gdje joj je otac Milorad, šta radi, da li je dobro. Jedini muškarac koji joj je uvijek bio podrška i oslonac bio je njen brat i upravo njegovom ljubavlju kompenzirala je nedostatak očinske pažnje. Na nagovor svog dečka Zorana Seka je odlučila da potraži oca, kome nije mogla da oprosti bol koji je nanio njoj, majci i bratu.

- Zoran me dugo uvjeravao da bi, ipak, trebalo da se pomirim s ocem, koga nisam vidjela 13 godina. Saznao je da je u Austriji i samo mi jednog dana rekao: „Pravim ti vizu, idemo da ti nađemo oca“ - priznala je pjevačica u jednoj emisiji na BK televiziji.

- Nisam tako lako mogla da ga pronađem jer se ispostavilo da je bio u zatvoru. Otišli smo u Beč i nekako uspjeli da ga nađemo. Platili smo kauciju i izašao je iz zatvora. Ali ni poslije toga se nije opametio. Imala sam utisak kao da mu nije bilo drago što je video kćerku nakon toliko vremena. Našla sam mu stan, davala mu novac za kiriju, ali on je od tih para kupovao alkohol i opijao se. Tada sam definitivno digla ruke od svog oca, nemam s njim nikakav kontakt i to je to - iskrena je bila jedna od najpopularnijih domaćih pjevačica, kojoj se dalje ulaganje u karijeru pretvorilo u još veći uspjeh.

Osvajala je publiku u Srbiji, ali i Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Rumuniji. U decembru 2003. objavila je drugi album "Balkan", ponovo za "Grand", na kom je radio vrhunski kreativni tim ove branše: Dejan Abadić, Dragan Brajović Braja, Marina Tucaković. 

Dobila je titulu pjevačice godine i nekoliko nagrada na festivalima. Poslije trećeg albuma "Dođi i uzmi me", objavljenog u julu 2005, armiji Sekinih fanova pridružile su se brojne mlade žene, koje su hit "Iskoristi moje mane" prihvatile kao svojevrsnu žensku himnu. Seka je tada počela da se bavi i humanitarnim radom i kompletan prihod od rasprodatog koncerta u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je tada živjela, poklonila je osnovnim školama u Mačvanskom okrugu.

I njen imidž se lagano mijenjao, pa je Seka iz turbo-folk miljea uz pomoć kreatora i stiliste Saše Vidića polako prešla u urbanije vode. Iste godine lansirala je modnu liniju "Rich Bitch" i tako postala prva srpska folk zvijezda sa vlastitim modnim brendom. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.