MUZIKA

Prvi solo koncert Mileta Kekina u Sarajevu

Album „Kuća bez krova“ zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene, kazao je frontmen benda „Hladno pivo“

Kekin: Na novom albumu nema psovki, glasnih gitara i rokerskog garda

E.S.

6.2.2019

Legendarni Mile Kekin, frontmen benda „Hladno pivo“, 15. marta u sarajevskom klubu „Cinemas“ promovirat će prvi solo album pod nazivom „Kuća bez krova“ i održati prvi solo koncert. 

Materijal „Kuća bez krova“ objavljen je u oktobru prošle godine, kada je izazvao pozitivne reakcije publike u regionu. Objavljeni su i spotovi za četiri singla, među kojima je i „Atlantida“, duet s Momčilom Bajagićem Bajagom.

- Album „Kuća bez krova“ zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. „Soundtrack“ filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rokerskog garda. Počinje naslovnom pjesmom „Kućom bez krova“ u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom „Atlantida“, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao, na pjesmi gostuje Bajaga, koji kaže da je u njoj osjetio nešto “dobronamjerno, primjereno i pozitivno”, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike – poručio je Kekin.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.