JET SET

Plus sajz model Ešli Grejem pokazala da kardio trening može biti zabavan

Nije joj cilj smršaviti i smanjiti obline

Ešli Grejem. Instagram

Avaz.ba

15.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Gotovo svi koji redovno treniraju saglasni su da je kardio trening prilično naporan i iscrpljujući. Nije omiljen Kim Kardašijan (Kim Kardashian), ali ni plus sajz modelu Ešli Grejem (Ashley Graham).

 - Kardio je dio mojih treninga koji doista mrzim - požalila se nedavno na Instagramu, ali ipak ga redovito prakticira jer je svjesna da je za sagorijevanje kalorija potrebno ubrzati srčani puls.  

Međutim, pronašla je kreativniji način za njegovo izvođenje. Naime, dojadilo joj je trčati na traci ili raditi burpeeje pa se sa svojom trenericom Kirom Stokes (Kira Stouks) poigrala medicinskom loptom teškom pet kilograma.

- Vježbe mogu biti učinkovite i zabavne. Maknite se s trake za trčanje ili sobnog bicikla. Budite kreativni, potaknite proizvodnju endorfina, sjajite iznutra, smijte se, a dodatni bonus je što vježbate i trbušne mišiće - poručila je trenerica slavnih Kira. 

Kardio vježbe samo su dio svakodnevnih 75-minutnih treninga Ešli, kojoj nije cilj smršaviti ili smanjiti obline.

- Ona se želi osjećati snažno, definirati tijelo i učvrstiti core. Sportašica je i želi tako trenirati - otkrila je njena trenerica, koja svima koji poput Grejem vole raditi s utezima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.