JET SET

Džoni Dep tuži bivšu suprugu zbog klevete?

Amber Herd zatražila razvod, uz optužbe da ju je glumac verbalno i fizički zlostavljao tokom cijele veze

Amber Herd i Džoni Dep. Društvene mreže

Avaz.ba

2.3.2019

Američki glumac Džoni Dep (Johnny Depp) navodno je podnio 50 miliona dolara tešku tužbu zbog klevete protiv bivše supruge Amber Herd (Heard).

Dep u novim dokumentima tvrdi da su optužbe njegove bivše žene za porodično nasilje "složena prevara", javlja TheBlast.com.

Zvijezda serijala "Pirati s Kariba" kaže da je Herd prešla svaku granicu kada je napisala članak za Washington Post u decembru.

Prije dvije godine postala sam javna ličnost koja predstavlja porodično nasilje i osjetila sam punu silu bijesa javnosti protiv žena koje su progovorile o nasilju - napisala je Herd u članku. 

Herd nije spominjala Depa, no njegova najnovija tvrdnja kaže da je referenca na njega bila vrlo jasna.

Članak počinje na glavnoj tezi da je gospođica Herd žrtva porodičnog nasilja, a da je gospodin Dep krivac za to nasilje, stoji u optužbi.

- Dep nikada nije zlostavljao Herd. Njene optužbe protiv njega iz 2016. godine su lažne - navodno stoji u optužbi.

Dep je naglasio kako je zbog tog članka pretrpio velike posljedice jer samo četiri dana nakon objave, njegov "piratski" filmski hit nije bio popularan kod publike. 

- Amber nije žrtva porodičnog nasilja, ona je krivac - stoji u optužnici.

Herd je zatražila razvod u maju 2016. godine, uz optužbe da ju je glumac verbalno i fizički zlostavljao tokom cijele veze. 

Ona tvrdi da je Dep postao bijesno nasilan tokom tog mjeseca te da je bacio mobitel u lice, čupao joj kosu, razbijao boce vina i uništio joj slikarski studio.

Dep je dobio privremenu zabranu približavanja, a Herd je tada trebala svjedočiti na sudu, no par je došao do zajedničkog sporazuma u avgustu 2016.

- Naša je veza intenzivno osjećajna i povremeno turbulentna, no uvijek obilježena ljubavlju - par je izjavio u zajedničkoj izjavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.