SCENA

Četiri godine od smrti Vlade Divljana: Pripremljena nova verzija pjesme "Samo jednu ljubav imam"

To je posljednji snimak koji je "Nevladina organizacija" napravila s Vladom prije dosta godina, kaže Bunjac

Divljan: Ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni

Piše: L. S. R.

4.3.2019

Na današnji dan, 4. marta, prije četiri godine preminuo je Vlada Divljan, kompozitor, izvođač i stvaralac, koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Divljan je kao gitarista, pjevač i glavna kreativna snaga kultnog sastava "Idoli" u prvoj polovini osamdesetih godina bio zaslužan za klasike kakvi su "Retko te viđam sa devojkama", "Malena", "Rusija", "Nebeska tema", "Maršal" i "Ona to zna"...

Tokom duge samostalne karijere po raspadu "Idola", Vlada je objavio "Ona radi u Rudniku/Patuljke", "Sve laži sveta", "Odnesi me" i, po mnogima, jednu od njegovih najboljih pesama "Samo jednu ljubav imam", snimljenu na mini albumu "Četiri godišnja doba" 2012. godine Vlade i "Ljetnog kina". 

Vladin prijatelj i muzičar, član "Nevladine organizacije", perkusionista Boris Bunjac pripremio je novu verziju ove numere, koju je Divljan snimio sa NVO, koju su, osim Bunjca, činili i Vladini dugogodišnji saradnici i prijatelji basista Zdenko Kolar, pijanista Aleksandar Šandorov i bubnjar Marko Milivojević.

- To je posljednji snimak koji je "Nevladina organizacija" napravila s Vladom prije dosta godina. Ostao je sakriven u kompjuteru da sačeka moju sigurnost da će zvučati dobro i bilo mu je potrebno tačno tri godine za to. Na kraju sam miks ipak realizirao u Vladinom omiljenom programu "Logic Pro X" i jeste bio u pravu kada je govorio da tu muzika zvuči ljepše - objašnjava Bunjac. 

Na Vladinu značajnu i bogatu zaostavštinu podsjetio je i prošlogodišnji koncert održan 10. maja na njegov 60. rođendan u beogradskom Sava centru, gdje su neke od Divljanovih najljepših pjesama izvodili Bajaga, Kornelije Kovač, Dušan Kojić Koja, Zoran Kostić Cane, Nebojša Antonijević Anton, Darko Rundek, Zoran Predin, Saša Lošić, Dejan Vučetić, Goran Vasović, Bojana Vunturišević i brojni drugi, uz podršku "Nevladine organizacije" i zagrebačkog "Ljetnog kina".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.