TUGA

Mislili su da je rak pobijeđen: Jelena i Duško dali ogromnu svotu novca za Divnino liječenje

Kompletnu dijagnostiku odradila u Holandiji

Duško Tošić i Jelena Karleuša finansirali su liječenje Divne. Instagram

Avaz.ba

5.3.2019

Od trenutka kada je saznala da boluje od kancera pluća u januaru 2016. godine, Divna Karleuša prošla je kroz dug i iscrpljujući period liječenja. Spas od ove opake bolesti, osim u Beogradu, voditeljica je tražila i u nekoliko evropskih država.

Najprije je Divna kompletnu dijagnostiku odradila u Holandiji, da bi prvi ciklus najsavremenijih terapija primila u Danskoj. Posljednje dvije godine liječenje je nastavila u Istanbulu.

- Duško se raspitao i saznao koje klinike su dobre i koji doktori bi mogli pomoći njegovoj punici. U zavisnosti od toga koliko se prima ciklusa terapija, u prosjeku to košta između 20.000 i 30.000 eura. Sve to finansirali su Duško i Jelena - ispričao je izvor za Espreso.rs, dodajući da je voditeljica posljednji put na liječenju bila početkom ove godine.

U januaru je primila jednu dozu citostatika jer su joj ustanovljene manje metastaze. U Istanbul je s njom tada išla Jelena. Poslije toga, stanje se iskompliciralo jer se pojavila voda u plućima, a to je sanirano u Beogradu. Od tada je Divni bilo bolje, metastaze su se povukle. Njena iznenadna smrt šok je za sve, jer su vjerovali da je pobijedila bolest - kazao je izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.