BEOGRAD

Jelena jedva izašla iz sale nakon komemoracije povodom smrti njene majke Divne Karleuše, suprug Duško je čvrsto držao

Sahrana radijske voditeljice i majke muzičke zvijezde bit će održana na Novom bežanijskom groblju

Avaz.ba

6.3.2019

Jelena i Duško nakon komemoracije - Avaz
Karleuša nakon komemoracije - Avaz
Duško i Jelena tokom komemoracije - Avaz
Duško i Jelena tokom komemoracije - Avaz
Duško i Jelena tokom komemoracije - Avaz
+21

Komemoracija radijske voditeljice Divne Karleuše, koja je preminula u nedjelju u 61. godini, održala se danas u zgradi Radija Beograd, u Kamenoj sali u 11 sati.

Njena kćerka Jelena Karleuša stigla je neposredno prije početka komemoracije sa suprugom Duškom Tošićem i prijateljem i PR-om Zoranom Birtaševićem, vidno utučena, blijeda, pognute glave i otečenog lica od plakanja.

U zgradi Radija Beograd bile su i brojne kolege i prijatelji da bi se posljednji put oprostili od Divne.

Divnina porodica odlučila je da će je ispratiti uz pjesmu "Bila je tako lijepa", koju će izvesti Beogradski duvački pogrebni orkestar, koji će, osim ove, odsvirati još neke pjesme.

Voditeljica Jelena Petković održala je potresan govor.

- Dragi prijatelji, dragi saradnici, dragi poštovaoci lika i djela Divne Karleuše, želim da vam zahvalim što ste danas došli. Divnu ćemo danas ispratiti na Novom bežanijskom groblju, a porodica će saučešća primati od 14.30 u kapeli. Molim vas, ispoštujte ovu porodicu. 

Mnogo mi je teško s obzirom na to da smo mnogi učili od nje. Nema više naše Divne. U nedjelju popodne sve nas je iznenadila ova ružna vijest. Ja i dalje mislim da je sve ovo košmar iz koga ću se probuditi. Kako, Divna, možeš da odeš? Kako svijet može dopustiti da neko ko je bio toliko veliki, dobar, iskren, neko ko je bio borac, žena koja je u svojoj borbi pobijedila surovi život, ode? Gdje odlaze svi ti divni ljudi poput Divne? Zar taj nebeski prostor nije već dovoljno popunjen svim tim čistim dušama. Kada će neko reći dosta - skrhana je od bola Jelena Petković.

Pop diva nijemo, bez riječi, primala je saučešče, sve vrijeme ne dižući pogled. Gledala je u pod, a njen suprug Duško Tošić je držao za ruku. 

U jednom momentu Jelena se uhvatila za glavu, a suze nije mogla zaustaviti.

Prostorije Radija Beograd napustila je sa suprugom Duškom, koji ju je čvrsto držao sve dok nije ušla u automobil.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.