POP ZVIJEZDE

Tejlor Svift vodi bitku za majčin život

Majci pjevačice vratio se karcinom

Svift: 2015. otkrila da joj je majci dijagnosticirana opaka bolest. Agencije

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

10.3.2019

Umjesto da uživa u slavi i bogatstvu, pjevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) koja će ove godine proslaviti 30. rođendan, prolazi kroz najteži životni period.

Za najnovije, posebno izdanje magazina Taylor Swift, Svift je otkrila sve o svom ovogodišnjem jubilarnom rođendanu, ali i tužnu vijest. Njenoj majci Andrei vratio se karcinom, stoga sada za njih počinje prava borba.

 Najbolja prijateljica

U otvorenom pismu nazvanom „30 stvari koje sam naučila prije nego napunim 30 godina“, Tejlor je između ostalih napisala...

- Moji su roditelji imali rak, a sada moja majka ponovno vodi bitku za život. Sve to naučilo me da u životu postoje samo pravi problemi i sve ostalo. Karcinom moje majke pravi je problem. Prije sam znala biti nervozna i tokom dana imati promjene raspoloženja. Odlučila sam se prestati živcirati, osloboditi se stresa i posvetiti se pravim problemima – poručila je pjevačica.

Da je njenoj majci Andrei dijagnosticiran karcinom, Tejlor je otkrila još 2015. godine, putem svoje „Tumblr“ stranice, rekavši da je sama zamolila svoju 61-godišnju majku da ode kod doktora na pregled samo kako bi se ona prestala brinuti.

Od rođenja je pjevačica bila izrazito bliska sa svojim roditeljima, stoga vijesti o zdravstvenim problemima nije lako prihvatila.

- Ona je oduvijek bila moja najbolja prijateljica. Uvijek tu za mene. U osnovnoj i srednjoj školi nisam uvijek imala puno prijatelja, no mama je uvijek bila onaj pravi prijatelj – kazala je Svift.

Da bi napokon prihvatila prave probleme, prestala je mrziti svoje mane i nedostatke te se svim silama trudi prihvatiti i zavoljeti svoje tijelo.

- Mislim da puno nas pomiče granice s raznim dijetama, a ako se pretjera s njima to doista može biti opasno, stoga se trudim zavoljeti svoje tijelo onakvo kakvo jeste – iskrena je pjevačica.

Tejlor s mamom Andreom

60 hiljada fanova

Uz zdravstvene probleme svoje majke, Svift je otkrila i da bi bilo lijepo kada bi joj se izvinili svi koji su je ikad u životu zlostavljali.

- Prije nekoliko godina neko je započeo „online“ kampanju mržnje protiv mene, nazivajući me zmijom. Činjenica da je toliko ljudi prihvatilo tu kampanju i nastavilo s njom učinilo me očajnom. Nikad se u životu nisam osjećala toliko loše, no, s druge strane, ne mogu vam reći koliko je bilo teško ne nasmijati se kada bi se na bini pored mene napuhala 20-metarska kobra koju sam nazvala Karin (Karyn), ispred 60 hiljada fanova u deliriju. Time sam zapravo zlim trolovima odgovorila šta mislim o njihovoj kampanji. Iako bi bilo lijepo dobiti izvinjenje od njih, možda je dovoljno i to što znam da sam uspjela preći preko svega. Da sam preživjela – kazala je pjevačica.

 Nepoznate činjenice o pjevačici

- Roditelje je izluđivala kao mala jer je po cijeli dan pjevala

-  U januaru 2010. Nilsen Saundsken (Nielsen SoundScan) ju je svrstao kao izvođačicu s najviše prodatih albuma i singlova u digitalnom izdanju

-  Kao svoje muzičke uzore ističe Lien Rajams (LeAnn Rimes) i svoju baku koja je bila profesionalna operna pjevačica

- Ikona stila za nju je Šarliz Teron (Charlize Theron)

-  Visoka je 180 centimetara

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.