MUZIKA Za Bregina „Tri pisma iz Sarajeva“ na Bijeloj tabiji 24. avgusta

Za nekoliko sati stiglo 100 rezervacija!

Bit će to istinski spektakl na najvišem nivou, kaže Gojak

L. S. R.

Bregović: Velika muzička priča u rodnom gradu


Nakon što je objavljeno da će Goran Bregović24. avgusta na Bijelog tabiji u bh. prijestonici održati koncert „Tri pisma iz Sarajeva“, za nekoliko sati je stiglo gotovo 100 rezervacija za ulaznice.

Ovo nam je jučer potvrdio Bregovićev producent Adis Gojak.

- Bit će to istinski spektakl na najvišem nivou. Mi smo već godinu u kontaktu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom i u dogovoru s njim bit će realiziran događaj. Naša inicijativa je da se za tu priliku rekonstruira Bijela tabija, tako da bi to bilo nešto što bi ostalo gradu – kaže Gojak za “Dnevni avaz“.

Također je potvrdio pisanje „Avaza“ od subote kada smo otkrili da će na 25. Sarajevo Film Festivalu biti prikazan dokumentarni film „Tri pisma iz Sarajeva“, nastao tokom snimanja albuma.

„Tri pisma iz Sarajeva“ prvi put su izvedena u Parizu u bazilici Saint-Denis, gdje su sahranjeni francuski kraljevi. To je violinski koncert, koji je pisan u tri manira – kršćanskom, jevrejskom i muslimanskom. Bregović ga je do sada izvodio u prestižnim svjetskim dvoranama.

  •  Gojak: Dogovori traju već godinu

    Gojak: Dogovori traju već godinu


 Brega u Skoplju slavi 69. rođendan

„Tri pisma iz Sarajeva“ u petak će s Makedonskom filharmonijom biti izvedena u Skoplju u VIP areni. Tog dana Brega će proslaviti 69. rođendan.

- Bregović je ovaj koncert izveo u Zagrebu pred 20.000 ljudi, imao je sjajan koncert u Crnoj Gori u vinogradu na Ćemovskom polju, priredio je spektakl u beogradskoj Areni za 15.000 duša, a 9. novembra smo u Ljubljani. Na taj način bi turneja obuhvatila cijeli region – govori Gojak.

Više o temi Goran Bregović

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na