NOVITETI

Boris Ler i u trećoj sezoni?

“Netflix” je prikazivao seriju u čak 190 zemalja

Piše: E. BAKIĆ

23.3.2019

Producent Nebojša Taraba, nakon što su prve dvije sezone serije “Novine” ostvarile veliki uspjeh kako na regionalnom, tako i na stranom tržištu, najavio je i treću sezonu.

- Zvijeri su puštene. 2020. – navodi se u najavi na službenoj stranici popularne serije.

Serija scenariste Ivice Đikića i reditelja Dalibora Matanića oduševila je vlasnike najveće svjetske platforme za streamanje programa “Netflix”, koji ju je prikazivao u čak 190 zemalja.

 Historijski uspjeh

- Izlazak “Novina” na “Netflix” historijski je uspjeh i mi smo bili prva serija s ovih prostora koja je to uspjela. Veoma smo ponosni da smo izašli prije svjetskih kinematografija, prije Rusa, Čeha i Poljaka. Trebalo je zadovoljiti iznimno visoke kriterije “Netflixa”. Oni su, bez obzira na sve, vrlo rigorozni - kazao je Taraba. 

Na “Netflixu” je u februaru počelo prikazivanje druge sezone, a snimanje treće iščekuje se skoro svakog dana.

Ipak, autorski tim nije želio otkriti šta gledaoci mogu očekivati u novim epizodama, a ni glumačka ekipa nije otkrivena.

 Važan projekt

U prethodnoj sezoni, među akterima su bili i bh. glumci Izudin Bajrović i Boris Ler, koji nam je kazao da je rad na ovom TV projektu jedan od najvažnijih u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

- Iskustvo rada i snimanja “Novina” sigurno ću dugo pamtiti i nositi kroz karijeru. Još ne znam hoću li se pojaviti u trećoj sezoni, ali svakako postoji mogućnost – kaže Ler.

Stalna ekipa čini dobru priču

Iako je najavljeno da će u trećoj sezoni popularne serije biti dosta novih likova, nove epizode svakako neće moći proći bez Dragana Despota, Olge Pakalović, Zdenka Jelčića, Branke Katić, Nives Ivanković... Tu su svakako i Aleksandar Cvjetković, Zijad Gračić i brojni drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.