SAZNAJEMO

Najteži dani Grbavice: Uskoro premijera filma "Heroji Doline ćupova"

U filmu će govoriti članovi rukovodstva i igrači Željezničara koji su u periodu od 1992. do 1998. godine spasili klub od gašenja

Film će se baviti ljudima koji su u najtežim trenucima pomogli opstanak FK Željezničar. Ilustracija

A. Ču.

6.4.2019

Autor filma "Zubandan" Armin Čolaković priprema novo filmsko dokumentarno ostvarenje, koje će, prema njegovim riječima, biti finalizirano do septembra ove godine. Radi se o filmu "Heroji Doline ćupova".

- Svjedoci smo u posljednje vrijeme da je sve više onih koji pokušavaju da promijene historiju. Laž izgovorena više puta postaje istina. To je razlog zbog kojeg sam se odlučio da uradim dokumentarni film "Heroji Doline ćupova".

Želim na taj način generacijama koje dolaze ostaviti trag potkrijepljen činjenicama o najtežem vremenu za naš narod, državu, grad i za Fudbalski klub Željezničar.

Godinama sam sakupljao priče, dokumente i sve ono što će ovaj film prikazati. U filmu ćemo imati priliku da vidimo nikada objavljene slike, videozapise, kao i priče koje će prvi put biti ispričane široj javnosti.

Jedna od tih priča je ona o periodu kada su neke struje pokušale da ugase klub i izbrišu historiju dugu više od 70 godina. U filmu će govoriti članovi rukovodstva i igrači Željezničara koji su u periodu od 1992. do 1998. godine spasili klub od gašenja i doveli ga do prve poslijeratne titule prvaka BiH, kao i oni koji su uz Željezničar i u dobru i u zlu, a to su neizostavni ''Manijaci'', navijači FK Željezničar.

Šira javnost će imati priliku da vidi dokumentarni film pun emotivnih priča, film koji će postaviti stvari na pravo mjesto, film koji će razotkriti mnoge stvari i poslije kojeg će sve biti mnogo jasnije. Premijera dokumentarnog filma "Heroji Doline ćupova" planirana je za septembar - kazao je Čolaković za Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.