MUZIKA

Grupa „Nervni slom“: Demo bendovi, ulazite u studio

Album će biti objavljen 11. aprila u saradnji s izdavačkom kućom "Sarajevo - Disk"

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ

11.4.2019

Grupa „Nervni slom“, sarajevske nove rokenrol snage, sprema se za promociju svog debitantskog albuma, koji su prije nekoliko dana najavili singlom „Hamali“.

Album će biti objavljen 11. aprila u saradnji s izdavačkom kućom "Sarajevo - Disk". Promocija je zakazana za 20. april u AG klubu.

- Album sadrži 800 kalorija i nije preporučljivo da dolazite sami, povedite prijatelje, familiju, tetke, dede, nane, amidže, daidže da skupa prežvačete ovih 800 kalorija – naveli su u pozivnici za promociju.

Na albumu rade od 2017. godine, kada se bendu pridružio gitarista Adara Grozni, odnosno kada su kompletirali roster "igrača" u bendu.

- Album je snimljen relativno brzo, ali sav rad do samog snimanja i produkcije je bio izuzetno zahtjevan i naporan, ali isplati se. Svakom demo bendu preporučujemo da što prije uđe u studio jer to sa sobom donosi nove izazove i lekcije koje moraju što prije savladati – rekli su za naš portal.

Reakcijama na singl „Hamali“ veoma su zadovoljni.

- Raja je super prihvatila našu pjesmu i zato sa još više ushićenja i radovanja iščekujemo izlazak našeg debitantskog album. Rokenrol za nas predstavlja ujedno i audio-valnu kataklizmu koja ima snagu da pomjera tektonske ploče, a ujedno je i mogućnost slobode, neograničenosti i mogućnosti da radiš ono što voliš, što hoćeš, sve dok, naravno, nije nauštrb nekog drugog. Muzika je sloboda – poručili su članovi grupe „Nervni slom“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.