TUŽNI TRENUTAK

Goci Šaulić teško pao prvi susret s kumom Slobodanom Bobijem Stojadinovićem

Toliko mi je teško, ali i drago, jer kao da sam mog supruga vidjela, rekla je ona

Prvi susret Slobodana i Goce bio stresan. Pink.rs

Avaz.ba

17.4.2019

Poslije nešto više od 40 dana od pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića, njegova udovica Gordana Šaulić smogla je snage posjetiti povrijeđenog kuma u bolnici. On je kobne večeri bio u istom automobilu sa Šabanom. Njihov kum Slobodan Bobi Stojadinović boravi u jednoj bolnici u Beču, gdje je ostao nakon kobne večeri pa sve do sada.

Prvi susret Goce i Bobija poslije kobnog udesa za oboje je bio stresan. Šabanova udovica nije se mogla smiriti kad je vidjela kuma u bolničkoj postelji. Goca je plakala kao da je ponovo proživljavala tragičan događaj u kojem je ostala bez supruga, ispričao je Stojadinović. 

Kako kaže, znajući da je Goca jedva preživjela Šaulićevu smrt, bio je svjestan da će joj teško pasti i susret s njim. On je, inače, s kumom bio veoma blizak, pratio ga je na svim nastupima, ali nije se imao snage javiti Goci. 

- Nismo se čuli skoro dva mjeseca, javljao sam se samo Saneli. Ona je muški podnosila naše razgovore zbog mene, iako sam osjećao da bi urlikala od bola. Zato se s Gocom nisam smio čuti. Razmišljao sam o našem susretu, bio sam u neizvjesnosti kako ćemo se ponašati. Međutim, ona je u subotu došla u Beč - ispričao je Slobodan, prepustivši se suzama. 

Goca ga je po dolasku u Austriju tri puta pozvala i molila ga da se vide barem na pet minuta. 

- I nisam mogao da joj odgovorim. Međutim, naš zajednički prijatelj Zoki, koji je uvijek za Šauliće bio tu, pozvao me i pitao da se vidimo na minutu jer je u prolazu. Mislio sam da će s još jednim kolegom doći, kad ono ulazi moja Goca i plače na sav glas - otkriva Bobi, kojem je srce htjelo pući od tuge i bola jer, iako je prikovan za krevet, htio je iskočiti iz njega kad je nju ugledao. 

- Majko sveta, ne mogu opisati taj tužni trenutak koji kao da je trajao pet sati, a ne pet minuta - s tugom priča Šabanov kum. 

Zbog velikog stresa koji je doživjela kada je vidjela Bobija, koji je u nesreći zadobio teške povrede pršljenova, karlične kosti i zuba, Goca nije mogla kontrolirati emocije, pa su reagirali ljekari i Goca je morala napustiti bolnicu. 

- Ljekari su ih bukvalno otjerali. Goca je bila van sebe. Urlikala je. Otišla je, a meni je bilo još teže. Rekla mi je: "Toliko mi je teško, ali i drago, jer kao da sam mog Šabana vidjela" - kaže Stojadinović. 

Gordani su se vratili svi posljednji trenuci koje je provela s mužem, dodaje on, a saznala je i neke nove detalje kako se sve odvijalo kobnog dana kada je u Njemačkoj poginuo veliki pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.