PROGNOZE

Britanci u kladionicama: Rodit će se crvenokosa curica Dajana

Jedno ime vodi u statistici

Megan i Hari. stuff.co.nz

Avaz.ba

27.4.2019

Princ Hari (Harry) i njegova supruga Megan (Meghan) dobit će djevojčicu Dajanu, a rodit će se početkom maja - barem tako tvrde britanske kladionice.

Dok kraljevski promatrači iščekuju rođenje prve bebe vojvode i vojvotkinje, igrači se klade na spol djeteta, kada će se roditi i kako će se zvati, hoće li biti kao i princ Hari. 

Britanske kladionice uvjerene su da će beba, sedma u redu za prijestolje, biti djevojčica.

Kladionice "William Hill" snizile su koeficijent za rođenje djevojčice na 2 naprema 5, što je klađenje s pet funti na dobitak od dvije funte, implicirajući da je to ispravan ishod u pet od sedam šansi.

No, igrači su svejedno nastavili gomilati velik novac, što je prisililo kladionice da 9. aprila obustave klađenje.  

- Na regularnom tržištu to znači da su ljudi saznali spol - rekao je portparol kladionica "William Hilla" Robert Adam (Rupert Adams), dodajući kako je jedina druga mogućnost da kockari jednostavno slijede tuđe opklade, pod pretpostavkom da je tajna procurila.

Šanse za crvenokosu bebu su 3 naprema 1.

U kladionicama "Paddy Power" šanse za ime Dajana (Diana) su 3 prema 1, za Grejs (Grace) 7 prema 1, Alis (Alice) 10 prema 1, Isabel (Isabell) 12 prema 1, Viktoriju (Victoria) i Aleksandrinu (Alexandrina) na 14 prema 1 te Elizabet (Elisabeth) na 20 prema 1.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.