LONDON

San bi joj mogao propasti: Otkriveno kako se Megan osjeća jer još nije rodila

Megan i princ Heri. Agencije

Avaz.ba

6.5.2019

Megan Markl (Meghan Markle) navodno je "nevjerovatno opuštena" zbog poroda, iako je, prema pisanju britanskih medija, termin njenog poroda prošao prije sedam dana.

Vojvotkinja od Saseksa trenutno se nalazi nedaleko od Vindsora te, poput ostatka zemlje, čeka dan kad će njeno prvo dijete stići na svijet.

Društvo joj, kako piše "Daily Mail", pravi majka Dorija Ragland te prijateljice, među kojima je američka voditeljica Gejl King (Gayle King), poznata kao najbolja prijateljica Opre Vinfri (Oprah Winfrey), prenosi Index.hr.

Termin poroda je, najvjerovatnije, prošao prije sedam dana, a sve se glasnije priča da će Meganin san o porodu kod kuće propasti te da će završiti u bolnici na induciranom porodu.

Prijatelji buduće majke insistiraju na tome da je, uprkos svemu, "nevjerovatno opuštena i pozitivna".

Ako uskoro ne krene prirodni porod, Megan bi mogla roditi u bolnici, a najbliža bolnica joj je ona u Frimli Parku, udaljena 20-ak kilometara od njenog doma. Porod se uobičajeno inducira u periodu od sedam do deset dana nakon očekivanog termina, a ako su majka i beba u dobrom stanju moguće je da doktori pričekaju i dvije sedmice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.