PLAVA KRV

Unuka Grejs Keli u svijetu filma

Dobila je ulogu u seriji “The Marvelous Mrs. Maisel”

Ian, Jasmin i knez Albert. us.hola.com

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

13.6.2019

Jasmin Grimaldi (Jazmin, 27), najstarija kćerka kneza Alberta od Monaka, krenula je stopama pokojne bake, legendarne Grejs Keli (Grace Kelly). Pratioce na Instagramu iznenadila je objavom da se otisnula u glumačke vode. Lijepa plavuša dobila je ulogu u seriji “The Marvelous Mrs. Maisel”.

Objavila je fotografiju u kostimu iz pedesetih godina i napisala:

- To je to, za prvi put. Hvala za ovo divno iskustvo.

U intervjuu za jedan američki portal otkrila je da je uživala na snimanju.

Ovo nije njen prvi izlet u svijet šou biznisa. Ona je u dugogodišnjoj vezi sa muzičarom Ianom Melenkampom (Mellencamp, 36) i nastupa zajedno s njim na različitim kabareima. Okušala se i kao pjevačica.

 Velika ikona

Jasmin nije odrastala kao dio kraljevske porodice i njena priča je malo drugačija.

Svoju baku, holivudsku zvijezdu i modnu ikonu Grejs Keli nikad nije upoznala.

Grejs je poginula u saobraćajnoj nesreći 14. septembra 1982. u 52. godini života, a Jasmin je rođena 1992.

- Kad sam bila mala, mama mi je pokazala njene fotografije, ali tada nisam razumjela da je ona tako velika ikona - rekla je Jasmin u intervjuu za “Harpers Bazaar”.

S vremenom je postala svjesna veličine svoje legendarne bake. Od djetinjstva je pokazivala

zainteresiranost za scenu. Pjevala je u crkvenom horu i školskim predstavama. Završila je katoličku školu, a potom studirala biznis na Univerzitetu “Fordham” u Njujorku. Radila je za Ujedinjene narode i aktivno se od svoje 14. godine bavi humanitarnim radom.

 Očinska figura

Rođena je 4. marta 1992. nakon kratkotrajne veze koju je njena majka Tamara Rotolo imala sa princom Albertom.

Roditelji su joj se upoznali tokom odmora 1991. na Azurnoj obali. Princ Albert zapazio je tada konobaricu Tamaru na teniskom turniru i pozvao je na zabavu.

Ubrzo su uplovili u avanturu, a prema magazinu "People", bili su u kontaktu i po njenom povratku u Ameriku. Ipak, kad se Tamara porodila, princ je prekinuo kontakt s njom. Jasmin je oca upoznala kad joj je bilo 11 godina. Tek je tada prvi put posjetila Monako, a upravo je ta posjeta bila prekretnica u njihovom odnosu.

- Željela sam da se upoznam s njim i da on upozna mene. Nisam do tada imala očinsku figuru i to mi je veoma nedostajalo. Divno je to što smo se upoznali i od tada imamo odličan odnos - rekla je Jasmin.

Princeza bez prava na tron

Princ Albert ima četvero djece, od kojih je dvoje vanbračne. Poslije Jasmin, dobio je i vanbračnog sina u šest godina dugoj tajnoj vezi sa stjuardesom Nikol Koste (Nicole Coste). Aleksandar Koste Grimaldi (Alexander) rođen je 2004. Vladar Monaka u početku je odbijao da prizna očinstvo. Tek kad su DNK testovi 2005. pokazali da je on, ipak, otac, princ je priznao svog sina. Prema Ustavu Monaka, vanbračna djeca nemaju pravo na tron pa tako ni Jasmin, ali imaju pravo na dio očeve imovine.



quote
<p>Danas je dio kraljevske porodice, ali je odrasla daleko od Monaka. </p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.