ROKENROL ŽIVI

Željko Bebek za "Dnevni avaz": Ne plašim se godina

Živim pristojno, uz malo dobrog raspoloženja i koju čašicu alkohola

Bebek: Trudim se održavati kondiciju. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

10.6.2019

Festival CMC u Vodicama, koji je proteklog vikenda održan već 11. godinu zaredom, okuplja neke od najvećih muzičkih zvijezda iz Hrvatske. Za dvije festivalske noći publika je mogla uživati u brojnim izvedbama, među kojima je i nastup jednog do najuspješnijih pjevača s ovih prostora, Sarajlije Željka Bebeka (73).  

Puna riva

Već dugi niz godina živi u Zagrebu, a u rodni grad neće doći ovog ljeta zbog brojnih obaveza. 

Iako se nalazio na putu, Bebek je odgovorio na naš telefonski poziv. Prije nekoliko dana predstavio je pjesmu i spot „100 sam dana pio“, koju je prvi put uživo i izveo na CMC-u.

- Bilo je lijepo u Vodicama, revija novih pjesama. Učestvovalo je dosta izvođača, a riva je bila puna svijeta. Festivali u regionu po nekim segmentima su slični ili isti, a po nečemu sasvim različiti. Razlika vodičkog festivala je u tome što nema takmičarski karakter, nego je to jedna lijepa revija u kojoj niko nije opterećen svojim nastupom, nema ni žirija. Zadovoljan sam što sam na CMC-u bio već osmi put – govori nam Bebek, koji i danas dokazuje da rokenrol živi. 

Nije krio ni oduševljenje što je na njegovom nedavnom koncertu u Križevcima jedan mladić odlučio zaprositi svoju djevojku uz pjesmu „Ako voliš ovu ženu“, koju je Bebek otpjevao s Oliverom Dragojevićem.

Željko i Zvonimir Bebek: Poseban doživljaj oca i sina

quote
<p>Živim pristojno, uz malo dobrog raspoloženja i koju čašicu alkohola&nbsp;</p>

Toliko je godina na muzičkoj sceni i vrijedi za jednog od najuspješnijih muzičara te ističe da ne žali ni za čim. 

- Nemam ništa za čim bih žalio. Uglavnom je sve dobro isplanirano i sve uradim na vrijeme. Na skoro svim nastupima publika mi pokaže ljubav. 

Posebno sam zadovoljan što već tri godine sa mnom nastupa i moj sin Zvonimir. To je nešto krasno. Najstariji i najmlađi Bebek zajedno nastupaju, i to vrlo uspješno. To je poseban doživljaj – kaže oduševljeno Bebek.

Zdravlje dobro 

Dodaje da je to novi oblik njegove karijere i poticaj da se bore. Istakao je i da ga zdravlje dobro služi. 

- Godina se ne plašim, a šta bih i da se plašim. Tu se ne da ništa promijeniti. Hvala Bogu, zdravlje je dobro. Trudim se da održim sve, da uvijek imam dobru kondiciju. Živim dosta pristojno i primjereno, uz malo dobrog raspoloženja, koju čašicu alkohola... A u biti, dobro spavam i zdravo se hranim. Spadam u one koji misle da to nešto vrijedi – iskren je Bebek.

Dobar početak

- Festivali su dobra prilika da se mladi pokažu javnosti. Ovaj u Vodicama je revijalan i svi imaju podjednake šanse da se dopadnu publici i to je dobar početak za mlade koji tek počinju nastupati – govori Bebek. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.