NOVA ZVIJEZDA

Armin Malikić: Otpisani koji broji dane do pobjede

Volio bih s Đurom u subotu napraviti zezanciju

Malikić: Volio bih spojiti komercijalno i orijentalno

Piše: A.HODŽIĆ

19.6.2019

Pjevač Armin Malikić iz Banovića, koji je pažnju cijelog regiona skrenuo na sebe učešćem u popularnom šou u „X Factor“, odlučio je sreću okušati još jednom – u novom muzičkom rijalitiju „RTL zvijezde – ljetni hit“. I tu je publiku osvojio i sada se priprema za subotnje veliko finale. 

Budući doktor medicine je za „Dnevni avaz“ iz Zagreba prenio utiske pred finale te otkrio s kim bi volio nastupiti u završnoj emisiji.

Sjajna priča

- Osjećam se uzbuđeno zbog ulaska u finale. Pripreme su u toku i nadam se da ću ostvariti dobar plasman – rekao nam je Malikić.

On je u polufinalu osigurao prolaz u završnicu sjajnim duetom s članicom žirija Andreom Andrasi (Andrassy). Otpjevali su „Shallow“ Lejdi Gage (Lady) i Bredlija Kupera (Bradley Cooper) te dočarali sjajnu priču o ljubavi, a mediji u Hrvatskoj su ih hvalili na sva zvona.

- Super iskustvo, neočekivano, zato što se radi o ženi koja nije primarno pjevačica, pa je i njoj bilo iznenađenje. Malo smo se prepali, međutim, ona stvarno zna pjevati. Mislim da smo sjajno izveli pjesmu i da sam Bredlija Kupera donio na svoj način – govori Malikić.


 Stižu ponude

Talentirani muzičar kaže da se sasvim slučajno prijavio na takmičenje, te da ga poziv iznenadio.

- Sjedio sam kući, vidio sam reklamu i poslao sam video. Kad sam i zaboravio na to, oni su me pozvali, tako da sam bio iznenađen. Trenutno živim na relaciji Hrvatska – Bosna. U Zagrebu snimam šou, a u Bosni živim. Ponude već stižu za određene saradnje te se nadam da će se ostvariti – kaže pjevač.

Malikić ističe kako su mu svi članovi dragi na svoj način te otkriva da bi s jednim članom žirija posebno volio ukrstiti glas u finalu.

- Volio bih da to bude s Đurom, da napravim neku zezanciju – otkriva Malikić.

Ne taji da je zbog toga što dolazi iz Bosne često znao biti otpisan, ali kada bi pustio glas sve bi se promijenilo.

 Ovdje se sve gleda

- Super su ekipa, produkcija, mada ne družim se puno. Jer imam svoj cilj na koji sam fokusiran. Ne ostajem do kasno vani, jer mi je stalo da uspijem. A ovdje se sve gleda, ne samo vokal, kakva ste osoba, kako radite, u koliko ustajete i vježbate – rekao nam je Malikić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.