OD 16. DO 23. AVGUSTA

Sutra počinje raditi Glavni Box Office: SFF nagrađuje prvih deset kupaca

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra danas je obišao festivalske lokacije

Piše: N. Aj.

8.8.2019

Posljednje pripreme - Avaz
Posljednje pripreme - Avaz
Posljednje pripreme - Avaz
Obilaženje festivalskih trgova - Avaz
Obilaženje festivalskih trgova - Avaz
+1

Sutra u 10 sati počinje raditi Glavni Box Office za prodaju ulaznica 25. Sarajevo Film Festivala, koji se nalazi u Bosanskom kulturnom centru (BKC). 

Organizatori SFF-a nagradit će svoju publiku, i to prvih deset kupaca. Oni će na poklon dobiti po deset ulaznica gratis, kao i plakat ovogodišnjeg festivala koji se održava pod motom "Sarajevo mon amour" (Sarajevo ljubavi moja). 

Radno vrijeme Box Officea: 9. i 10. avgusta od 10 do 19 sati, 11. i 12. avgusta od 12 do 16 sati, od 13. do 15. avgusta od 10 do 19 sati, a za vrijeme Festivala, od 16. do 23. avgusta, od 8.30 do 22 sata. Naglašeno je da je ulaznice moguće kupiti i online.

U finalnoj fazi su i pripreme festivalskih lokacija. Danas je u "Ljetnom kinu Raiffeisen" podignuto najveće kino platno u regiji. Gledanje filmova iz programa "Open Air", pod vedrim nebom, gdje se svake festivalske večeri okupi više od 3.000 filmskih zaljubljenika, poseban je doživljaj.

U okviru "Open Aira" na najatraktivnijoj festivalskoj lokaciji ove godine, uz film otvaranja, donosi sedam nagrađivanih ostvarenja. Prvu noć će biti prikazan "Sin" bh. rediteljke Ines Tanović, koji će u "Takmičarskom program – igrani film" zabilježiti svjetsku premijeru. U subotu, 17. avgusta, prikazuje se "Tuga i slava", u nedjelju, 18. avgusta, "Jadnici", u ponedjeljak, 19. avgusta,"Parazit", a u utorak, 20. avgusta, "Šavovi". Sutradan, 21. avgusta, bit će prikazan film "To mora biti raj", u četvrtak, 22. avgusta, "Lijepo doba" i u petak, 23. avgusta "Bilo jednom... u Hollywoodu".

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra danas je obišao festivalske lokacije s načelnikom općine Centar Nedžadom Ajnadžićem. 

- Sarajevo Film Festival je susret civilizacija i kultura. To je brend Bosne i Hercegovine i regije. Svi moji saradnici bit će u funkciji SFF-a, želimo imati pruženu ruku i otvoreno srce za sve što treba u pomoći u realizaciji Festivala. Jako smo zadovoljni da smo bili sudionici podrške stvaranju boljih uvjeta rada SFF-a, naravno, uvijek može više. U Festival treba ulagati kako država, tako Federacija, kanton i svi nivoi. Mi stojimo na raspolaganju i već iduće godine ćemo napraviti konkretne korake da poboljšamo ono na čemu možemo raditi - kazao je Ajnadžić.

Purivatra je izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom uspješnom suradnjom s Općinom Centar.

- Raduje nas da svake godine imamo konkretne pomake u boljoj saradnji i vjerujem da lokalna zajednica ne samo doprinosi, nego i uživa u tome da Festival donosi jednu novu vrijednost i na taj način poboljšavamo i život lokalne zajednice i doprinosimo kulturnim dešavanjima u cijeloj regiji - rekao je Purivatra. 

Ajnadžć je najavio i uličnu paradu s oko 300 umjetnika na dan otvaranja Sarajevo Film Festivala 16. avgusta, s mažoretkinjama, bendovima i brojnim drugim sadržajima.

25. Sarajevo Film Festival održava se od 16. do 23. avgusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.