SARAJEVO

Na sajmu "Knjige u nišama" predstavljen roman "Otkrivenje" Edina Urjana Kukavice

U niše BKC-a, jednog od najljepših objekata u Sarajevu nekadašnje sefardske sinagoge, svoje knjige smjestili su vodeći bh. izdavači

Sajam knjige u BKC-u. BKC

Z. K.

16.12.2023

Na Sajmu "Knjige u nišama" danas je izdavačka kuća "Baybook" predstavila novi roman "Otkrivenje", poznatog bh. književnika, publiciste i kolumniste Edina Urjana Kukavice.

Peti dan

Roman "Otkrivenje" predstavljen je petog i posljednjeg dana Sajma “Knjige u nišama” kojeg su organizovali JU Bosanski kulturni centar (BKC) Kantona Sarajevo i Zajednica izdavača u BiH.

Sajam koji se održava pod sloganom "Knjige nisu skupe, ali vrijede kao zlato", počeo je 12. decembra i završava večeras. Tokom pet dana sajma u niše BKC-a, jednog od najljepših objekata u Sarajevu nekadašnje sefardske sinagoge, svoje knjige smjestili su vodeći bh. izdavači.

Najnovija izdanja

Gosti manifestacije „Knjiga u nišam“ bili su brojni autori, urednici, profesori, književni kritičari, novinari, dizajneri i ostali kulturni radnici, koje je čitalačka publika ima priliku upoznati, razgovarati, a i popiti kafu s njima u posebnom sajamskom salonu.

U okviru Dućana knjiga, ljubiteljima knjiga pod povoljnim uvjetima, nude se najnovija izdanja izdavača/nakladnika iz regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.